Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wylewka na podłogę
Autor Wiadomość
kolka
Member

Liczba postów: 136
Reputacja: 0
Status: Offline
Wylewka na podłogę
Jaką zastosowaliście o siebie w domy wylewkę na podłogę?

Moje poprzednie tematy:
07-07-2019 13:48
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Morwa
Senior Member

Liczba postów: 288
RE: Wylewka na podłogę
U mnie jest anhydrytowa. Głównie dlatego że robione było ogrzewanie podłogowe i wtedy zamawiane były wylewki podłogowe Łódź z jastrychu. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, bo cieplutko od podłoża i oszczędniej.

Moje poprzednie tematy:
07-07-2019 15:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
scyzoryk22
Senior Member

Liczba postów: 451
My zdecydowaliśmy się na Thermozell http://www.hirsch-porozell.pl/pl/thermozell.html ponieważ poprawia parametry termoizolacyjne, a także akustyczne posadzek. Na wylewce było montowane ogrzewanie podłogowe. Z tego co wiem, można kłaść na tej wylewce każdy rodzaj ogrzewania. Braliśmy również z tej firmy płyty podłogowe.

Moje poprzednie tematy:
18-10-2019 05:45
e-maurycy
Junior Member
**

Liczba postów: 18

Moje poprzednie tematy:
21-11-2019 20:51
Bonaven
Senior Member

Liczba postów: 551
Nie lepiej zamówic firmę?

Moje poprzednie tematy:
21-11-2019 22:48
byniek
Posting Freak

Liczba postów: 2,592
(21-11-2019 22:48)Bonaven napisał(a):  Nie lepiej zamówic firmę?
Lepiej dlatego ja postawiłem na firmę https://fortiv.pl/ i jestem bardzo zadowolony z usług. Starannie, sprawnie, a także w miarę szybko Wink

Moje poprzednie tematy:
15-06-2021 14:11
Inżynier Mamoń
Senior Member

Liczba postów: 743
Każdy etap budowy jest istotny, więc bardzo fajnie, że można znaleźć na tym forum również podpowiedzi w tym temacie. Ja sam dopiero zbieram doświadczenie i szukam konkretnych informacji. Chcę mieć pewność, że dokonam odpowiednich wyborów i dzięki temu budowa mojego domu pójdzie sprawnie i bez komplikacji. W sieci znalazłem sporo poradników i interesujących artykułów. Jakiś czas temu przykładowo na stronie: https://budynkowo.pl/news/automatyczna-wylewka/ znalazłem wpis dotyczący automatycznej wylewki. Dowiedziałem się, że wybór takiego rozwiązania może znacznie przyspieszyć cały proces. W przesłanym wyżej artykule znajdziecie między innymi dokładny opis tego w jaki sposób działa automatyczny system produkcji mieszanek jastrychowych. Może akurat również komuś z obecnych tutaj forumowiczów przydadzą się takie informacje. Jestem ciekaw czy Wy macie jeszcze jakieś wskazówki dla mnie - jak przygotować się do takiej budowy? Na co szczególnie zwrócić uwagę - będę wdzięczny za każdą podpowiedź w tym temacie!

Moje poprzednie tematy:
16-02-2022 00:05
dajuber
Posting Freak

Liczba postów: 7,180
A co na podłogę przy ogrzewaniu podłogowym? Słyszałem o bardzo dobrym połączeniu, czyli panele i mata kwarcowa, tutaj trafiłem na fajną ofertę - https://podlogi24.net/parador-2mm-profes..._5869.html, podobno się to dobrze sprawdza bo mata jest cienka i nie blokuje przepływu ciepła więc jest najlpeszym podkładem pod panele z ogrzewaniem w posadzce. Ktoś z was korzysta z takiego rozwiązania?

Moje poprzednie tematy:
06-03-2022 14:53
magda676
Posting Freak

Liczba postów: 3,283
Z tego, co czytałam, to na pewno dość dużą popularnością cieszy się wylewka anhydrytowa i chyba sama dla siebie również taką wybiorę. Sprawdzając różne oferty trafiłam na stronę https://wylewkaanhydrytowa.pl/wylewka-an...wa-krakow/ i widzę, że właśnie takie wylewki mogą zaoferować. Cena jest adekwatna do tego, ile chciałabym przeznaczyć, więc nie powinno być z tym problemu.

Moje poprzednie tematy:
18-03-2022 04:13
monikabert90
Posting Freak

Liczba postów: 2,841
Moim zdaniem warte uwagi są również wylewki samopoziomujące. Świetnie sprawdzają się przy wyrównywaniu podłoża przed układaniem podłóg, zwłaszcza gdy zależy nam na idealnie gładkiej powierzchni. Ich aplikacja jest stosunkowo prosta, ale warto pamiętać o odpowiednim przygotowaniu podłoża, żeby uzyskać najlepszy efekt. Czy ktoś z Was miał okazję korzystać z takiego rozwiązania i może podzielić się doświadczeniami?

Moje poprzednie tematy:
22-02-2025 13:42
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Reklama:

auto promocje, wyprzedaże

wyprzedaże, promocje - meble

Kontakt | www.5teens.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS