Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budowanie otwartości i zaufania w pracy
Autor Wiadomość
Layla16
Posting Freak

Liczba postów: 912
Reputacja: 0
Status: Offline
Budowanie otwartości i zaufania w pracy
Wielu pracowników mówi, że liderzy powinni bardziej angażować się w otwartą komunikację. Jak u Was to wygląda? Jak poprawić relacje w zespole, aby wszystko dobrze funkcjonowało?

Moje poprzednie tematy:
26-11-2024 17:11
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kodzi
Senior Member

Liczba postów: 281
RE: Budowanie otwartości i zaufania w pracy
U nas liderzy zmiany starają się być otwarci, ale faktycznie zauważyliśmy, że czasem to pracownicy są niechętni do rozmów, zwłaszcza jeśli brakuje zaufania lub wcześniejszych dobrych doświadczeń w komunikacji. Ostatnio czytałem artykuł https://icomms.pl/15-prostych-sposobow-b...zespolach/ na ten temat i wdrożyliśmy kilka rozwiązań, które naprawdę pomogły. Świetnie sprawdziła się polityka otwartych drzwi, która pokazała, że liderzy są dostępni i gotowi do pomocy oraz regularne przerwy na kawę, które stworzyły bardziej swobodną przestrzeń do rozmów, a akurat mamy dosyć klimatyczną stołówkę firmową. W razie problemów można przecież wysłać pracowników na warsztaty z komunikacji.

Moje poprzednie tematy:
28-11-2024 10:18
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
tralinka
Senior Member

Liczba postów: 686
RE: Budowanie otwartości i zaufania w pracy
Rola lidera w firmie jest nieoceniona, duża odpowiedzialność spoczywa na takich osobach szczególnie w momentach gdzie cała firma przechodzi przez zmiany organizacyjne. Jak sobie wtedy poradzić jako przywódca? Na https://www.impactinternational.com/pl/b...-w-zmianie na pewno znajdziecie takie wskazówki które znacznie ułatwią zadanie.

Moje poprzednie tematy:
20-12-2024 18:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz