Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astma
Autor Wiadomość
Kokoszka
Junior Member
**

Liczba postów: 23
Reputacja: 0
Status: Offline
Astma
Jestem astmatyczką i alergiczką, praktycznie nie rozstaję się z lekami wziewnymi - w tej chwili jest to Atrovent
Jestem pod stałą opieką pulmonologa i alergologa. Często zastanawiam się, czy z astmy można się wyleczyć. Udało się to komuś?

Moje poprzednie tematy:
06-05-2019 21:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
nina18
Senior Member

Liczba postów: 277
RE: Astma
A próbowałaś może tlenoterapii? Jakiś czas temu wspomniał mi o niej mój lekarz, ale powiedział, że by ją stosować potrzebuje mieć koncentrator tlenu. Dostępny jest na 24medyczny.pl model Oterapia ale koszt spory. I tu pytanie do osób które z takiej tlenoterapi korzystają, czy jest ona skutczna a inwestycja warta?

Moje poprzednie tematy:
30-03-2020 16:30
Lukrecja
Posting Freak

Liczba postów: 1,099
Reputacja: 1
Jako długoletnia astmatyczna szczerze mówiąc bardzo wątpię, żeby możliwe było całkowite wyprowadzenie z astmy. Oczywiście można popracować nad wydolnością oddechową, ale obawiam się, że jednak trudno będzie odstawić szczególnie leki wziewne na zawsze. Na szczęście możemy je znaleźć także w takich miejscach jak apteka online https://www.webpharm.pl/ Przyjazna Apteka. Przy regularnym stosowaniu zdecydowanie nie będziemy musieli obawiać się o dobre samopoczucieSmile.

Moje poprzednie tematy:
01-04-2020 13:47
nina18
Senior Member

Liczba postów: 277
Wszystko zależy czym astma jest spowodowana. Niestety przy jej silnych atakach są obawy niedotlenienia i korzystanie z tlenoterapii jest wskazane. Oterapia ma koncentrator który jest na baterie i można korzystać z niego nawet poza domem. Co na pewno jest ułatwieniem.

28-05-2020 14:37
nastia
Junior Member
**

Liczba postów: 49
Słyszałam o tych koncentratorach jak moja mama chorowała na raka płuc. Mieliśmy nawet kupić, bo można z nich korzystać w domu. Ale udało się dostać z hospicjum. Ale w przypadku astmy lekarz może zalecić stałe przyjmowanie tlenu i posiadanie koncentratora bardziej się opłaca. Tlenoterapia też podobno pomaga w przypadku migreny.

Moje poprzednie tematy:
29-06-2020 10:59
grajcarek
Senior Member

Liczba postów: 442
Niestety astma nie rozpieszcza. Ja też mam i się z tego niestety nie cieszę.

Moje poprzednie tematy:
23-07-2020 13:23
Henryk3
Posting Freak

Liczba postów: 1,015
Problemy z układem oddechowym mogą dotknąć każdego z nas. Wiele osób zmagających się z przewlekłym kaszlem, dusznościami czy innymi dolegliwościami płucnymi szuka specjalistycznej opieki, ale nie zawsze wiadomo, gdzie się udać. Jednym z miejsc, które warto rozważyć, jest https://centrumprofilaktyka.pl/specjaliz...ergologia/ w Rudzie Śląskiej. Oferują tam kompleksowe wsparcie pulmonologiczne, które obejmuje diagnostykę, leczenie oraz monitorowanie różnych schorzeń układu oddechowego, takich jak astma, przewlekła obturacyjna choroba płuc czy infekcje dróg oddechowych.

Moje poprzednie tematy:
09-10-2024 02:16
Layla16
Posting Freak

Liczba postów: 912
Astma to choroba, która potrafi mocno wpłynąć na codzienne funkcjonowanie — duszności, kaszel czy uczucie ucisku w klatce piersiowej potrafią być naprawdę uciążliwe. Kiedy u mojego bliskiego zdiagnozowano astmę, zaczęliśmy szukać rzetelnych informacji i trafiliśmy na artykuł https://lepiejzdrowo.pl/astma-czym-jest-i-jak-leczyc/ w którym było sporo informacji na jej temat. Dowiedzieliśmy się między innymi jak ważne jest unikanie alergenów, regularne stosowanie leków wziewnych oraz wspieranie organizmu zdrowym stylem życia. Z tą wiedzą objawy stały się bardziej kontrolowane, a życie z astmą znacznie łatwiejsze.

Moje poprzednie tematy:
21-05-2025 13:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dajuber
Posting Freak

Liczba postów: 7,515
Osobiście mogę Wam polecić świetne miejsce jakim jest https://lekinaastmenarecepte.pl/ Zaglądając na tą stronę bez wychodzenia z domu otrzymacie receptę na leki na astmę.

Moje poprzednie tematy:
29-07-2026 15:05
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Reklama:

auto promocje, wyprzedaże

wyprzedaże, promocje - meble

Kontakt | www.5teens.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS