Doskonale Ciebie rozumiem mam ten sam problem. Nim zaczniesz odstawiać cukier zastanów się co się zdarzyło, że przestałaś go zajadać przez 10 dni, jaki był tego powód, a potem znajdź odpowiedź na pytanie czemu nie udało się wytrwać co się zdarzyło. U mnie mozg domaga się cukru tylko w konkretnych sytuacjach i wcale nie są one stresujące, u Ciebie może być inny powód. Nie da się też z dnia na dzień odstawić do 0 cukier. Więc wyeliminuj na początek cukier ze slodyczy. Poszukaj zamienników jak ksylitol lub erytrol. Nie trzymaj nic słodkiego i domu, na zakupy chodź najedzona i z listą zakupów i trzymaj się jej bardzo mocno. Napisz sobie 20 podobno dla których nie jesz słodyczy i trzymaj je blisko pod ręką w razie sladlbszych chwil czytaj na głos. Ja mam na lodówce napis, nie jesteś głodna, szukasz słodyczy. Zbilansowana dieta na 100 % pomoże, jeśli masz trudności trudności rozpisaniem jadłospisu poproś o poradę dietetyka lub diabetologa o pomoc. Od siebie polecam też kontakt z psychologiem https://olgarymkiewicz.pl/oferta/psycholog/ Daje namiar na poradnię, jest możliwość kontaktu w formie online.