Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy dieta naprawdę ma wpływ na łuszczycę skóry głowy?
Autor Wiadomość
luiz
Senior Member

Liczba postów: 353
Reputacja: 0
Status: Offline
Czy dieta naprawdę ma wpływ na łuszczycę skóry głowy?
Od lat walczę z łuszczycą skóry głowy i coraz częściej słyszę, że odpowiednia dieta może złagodzić objawy. Jedni twierdzą, że ograniczenie glutenu, nabiału czy cukru pomaga, inni mówią, że dieta nie ma większego znaczenia. Jak to wygląda u Was? Czy zmiana sposobu odżywiania faktycznie coś daje?
Moje poprzednie tematy:

Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.
26-08-2025 14:58
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mirka
Member

Liczba postów: 166
RE: Czy dieta naprawdę ma wpływ na łuszczycę skóry głowy?
Na łuszczycę choruję już ponad 30 lat i przeszłam dziesiątki diet oraz suplementacji. Poprawa była tylko chwilowa, dlatego obecnie nie stosuję żadnej diety, bo w moim przypadku to po prostu nie działa. Jedynie co zauważyłam, to że stres bardzo nasila objawy. Stosuję za to Psorisel na skórę głowy — zestaw działa u mnie najlepiej na łuszczenie i swędzenie.
[Obrazek: 488440048-1249672030133108-8974865215481746521-n.jpg]

Moje poprzednie tematy:
26-08-2025 15:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mloda99
Member

Liczba postów: 64
Jeśli ktoś dodatkowo zmaga się z nerwicą lękową, jak ja, to stres jest największym problemem, a nie dieta. Psorisel też polecam, bo bardzo mi pomaga na skórę głowy — tutaj znalazłam fajną ofertę:
https://gemini.pl/zestaw-verdelove-psori...ml-9083265

Moje poprzednie tematy:
26-08-2025 16:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
niemenka
Member

Liczba postów: 202
Moim zdaniem dieta może trochę pomóc, ale wymaga sporo cierpliwości i czasu. Trzeba poświęcić trochę energii, żeby poznać nowe przepisy i dobrać jadłospis pod siebie. Każdy organizm reaguje inaczej, więc najlepiej testować małymi krokami.

Moje poprzednie tematy:
26-08-2025 16:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz