Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budowa
Autor Wiadomość
danosia
Posting Freak

Liczba postów: 793
Reputacja: 0
Status: Offline
Budowa
Zastanawiam się nad wyborem odpowiedniego sprzetu do wykonania przyłączy na mojej działce. Na drillex.pl jest duży wybór, ale jako kobieta kompletnie się na tym nie znam i potrzebuje rady. może ktoś mógłby doradzić od czego zacząć?

Moje poprzednie tematy:
28-09-2025 13:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
patisia78
Posting Freak

Liczba postów: 3,308
RE: Budowa
Czujesz, że w domu wieje albo grzejniki grzeją, a i tak ciągle zimno? Sprawdź badanie kamerą termowizyjną – opisują to tutaj: https://termocent.com/uslugi/badanie-ter...ieszkania/ . Dzięki temu od razu widać, gdzie masz mostki termiczne, nieszczelne okna czy źle ocieplone ściany. To konkretna pomoc przed remontem albo ociepleniem, bo nie robisz tego w ciemno, tylko masz czarno na białym wyniki. Do tego dostajesz raport, który możesz wykorzystać do zgłoszeń w programach typu „Czyste Powietrze”.

Moje poprzednie tematy:
29-09-2025 13:04
veronaa
Senior Member

Liczba postów: 694
Jesteśmy w trakcie budowy domu i wiem jedno, chcemy stworzyć przede wszystkim energooszczędny budynek. Wiem, że podstawą jest tu dobre zrodło energii jak np pompa ciepła, która umożliwia nam czerpanie energii z wody czy powietrza. Czy kojarzycie może produkty marki Stiebel Eltron ? warto się nimi zainteresować ?

Moje poprzednie tematy:
29-09-2025 15:13
jjusti18
Posting Freak

Liczba postów: 3,067
Mam pytanie do osób budujących – jaki rozmiar strzemion jest najlepszy do standardowej ławy fundamentowej? Projektant zaleca mi konkretne wymiary. Patrzyłam na Szalunkowy i te strzemiona 20x20 wydają się być najbardziej popularne. Wydaje mi się, że to musi być uniwersalny wymiar. Czy warto kupować je w hurtowych ilościach od razu na całą budowę, czy lepiej zamawiać na bieżąco? Zależy mi na dobrej cenie i jakości stali.

Moje poprzednie tematy:
29-09-2025 19:22
Katarzyna88
Senior Member

Liczba postów: 423
Do standardowej ławy fundamentowej strzemiona 20x20 cm są rzeczywiście jednym z najczęściej stosowanych wymiarów, ale warto kierować się wytycznymi projektanta. Kupowanie ich w hurtowych ilościach może obniżyć cenę jednostkową, ale ryzykujesz nadmiar lub brak dopasowania do nieprzewidzianych zmian w projekcie. Zamawianie na bieżąco daje większą elastyczność i pewność, że materiał będzie odpowiedni pod konkretną ławę. Przeprowadzając remont warto wziąć pod uwagę bezolejowe środki smarne jak np. tutaj https://www.lapena.pl/

Moje poprzednie tematy:
30-09-2025 17:33
alicja930
Posting Freak

Liczba postów: 1,182
Budując nowy dom poza standardowymi rzeczami, warto też pomyśleć o nowych technologiach. W końcu trzeba będzie wybrać dostawcę internetu, a także telewizji. Zmieniając miejsce zamieszkania, dobrze jest mieć świadomość korzyści płynących z przejścia na najlepsza płatna telewizja internetowa online. Oferuje elastyczność, dostęp do VOD i globalnych treści. To coraz popularniejsza opcja!

Moje poprzednie tematy:
02-10-2025 21:33
hiacynta3
Posting Freak

Liczba postów: 1,005
Odpowiednie ogrodzenie i brama wjazdowa mogą znacząco poprawić wygląd i bezpieczeństwo Twojej posesji. Firma https://polbram.eu/
oferuje produkty, które łączą wytrzymałość z nowoczesnym designem. Dzięki ich rozwiązaniom Twój dom zyska solidną ochronę, a jednocześnie elegancki charakter.

Moje poprzednie tematy:
31-10-2025 17:41
Odpowiedz