14-03-2014, 21:21
16-03-2014, 21:31
zobacz sobie w najnowszej gazetce polomarketu, nawet online mają, jest przepis na gulasz na piwie, robiłam pyszny wyszedł
02-05-2014, 11:53
przepis na gulasz :
1 kg mięsa wieprzowego
2 duże cebule
4 ziarenka ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól
pieprz
słodka papryka ( ok. łyżeczki )
olej
Mięso umyć, oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w kostkę. Posolić i doprawić pieprzem
obsmażać na 2 - 3 łyżkach oleju na mocno brązowy kolor - sos wtedy będzie ciemny.
Zagotować ok litr wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, mięso
Na tej samej patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę i dodać do gotującego się gulaszu
Gotować ok 1 godziny- doprawić
Przygotować mąkę: na suchej patelni zbrązowić ją na wolnym ogniu- nie przypalić -często mieszać. Przestudzić, a następnie przesypać do naczynia, dodać ok pół szklanki zimnej wody i dokładnie roztrzepać, żeby uniknąć grudek. Wlewać stopniowo do gotującego się gulaszu do momentu uzyskania pożądanej konsystencji sosu.
1 kg mięsa wieprzowego
2 duże cebule
4 ziarenka ziela angielskiego
2 liście laurowe
sól
pieprz
słodka papryka ( ok. łyżeczki )
olej
Mięso umyć, oczyścić z błon i tłuszczu, pokroić w kostkę. Posolić i doprawić pieprzem
obsmażać na 2 - 3 łyżkach oleju na mocno brązowy kolor - sos wtedy będzie ciemny.
Zagotować ok litr wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, mięso
Na tej samej patelni zeszklić drobno pokrojoną cebulę i dodać do gotującego się gulaszu
Gotować ok 1 godziny- doprawić
Przygotować mąkę: na suchej patelni zbrązowić ją na wolnym ogniu- nie przypalić -często mieszać. Przestudzić, a następnie przesypać do naczynia, dodać ok pół szklanki zimnej wody i dokładnie roztrzepać, żeby uniknąć grudek. Wlewać stopniowo do gotującego się gulaszu do momentu uzyskania pożądanej konsystencji sosu.
28-05-2014, 20:22
Ja preferuję gulasz z wołowinką.
Zerknij chociażby tu: http://allrecipes.pl/przepisy/tagi-2027/...olowy.aspx
Nie za dużo przypraw, aby nie zakłócić smaku mięsa wołowego.
Zerknij chociażby tu: http://allrecipes.pl/przepisy/tagi-2027/...olowy.aspx
Nie za dużo przypraw, aby nie zakłócić smaku mięsa wołowego.
29-05-2014, 15:47
Bardzo lubię dobry gulasz ,będę musiał zrobić za jakiś czas, dzięki za przepis
26-06-2015, 10:20
Hmmm uwielbiam. Chyba w każdym wydaniu. Chwilowo mam rozwaloną kuchnię i remont więc nie gotuję. Ale takiego smaka mi zrobiliście że jak tylko kupię http://www.mixmedia.pl/plyta-indukcyjna-...,id-116497 to będzie to pierwsza rzecz jaką zrobię. Zaraz potem gołąbki
30-06-2015, 13:39
Kurde ja ostatnio próbowałem zrobić, ale to nie jest jednak to co robiła moja mama Ciężko jest zrobić dobry gulasz bez żadnych sosów gotowych.
03-07-2015, 13:11
Nie przepadam za gulaszami, właściwie jedyny jaki lubię to ten do placków węgierskich.
22-12-2015, 11:12
Ja z gulaszów najbardziej lubię wołowy. Moja mama robi wy-bor-ny!
22-12-2015, 11:28
A może podasz przepis? Ja widziałam niedawno strogonow na cooklet.pl i chciałabym go przyrządzić na Sylwestra. Ale nie pogardziłabym recepturą na wyborny gulasz wołowy - przy takiej ilości osób każde danie jednogarnkowe się sprawdzi.