Ja uwielbiam gulasz z szynki. Nie przepadam za mięsem nieznanego pochodzenia. Najczęściej stosuje te certyfikowane, dostępne między innymi na tej stronie-
szynka wieprzowa. Wystarczy godzinka duszenia, do tego papryka, trochę grzybków i gulasz wychodzi cudowny. Podaje go zazwyczaj z kaszą.
Niedawno robiłam gulasz warzywny z soczewicą. Taka wersja smakuje mi o wiele bardziej niż mięsna.
Już kilka razy gotowałam gulasz według tego przepisu
https://www.przepisy.pl/przepis/gulasz-wegierski
Jest to gulasz węgierski z papryką i chili. Do tego gulaszu można także dodać trochę marchewki i cukinii i oczywiście dla smaczku parę grzybków.
Chętnie sprawdzę. Lubię taki gulasz z plackami ziemniaczanymi.
Ja polecam z indyka z dodatkiem cukinii, papryki i papryczki chili. Fajne, pikantne danie, bez nadmiaru tłuszczu.
Gulasz tylko i wyłącznie z pieczoną wcześniej w piekarniku papryką czerwoną i ostrą. Uwielbiam połączenie z tymi warzywami.
(20-09-2016 17:22)ArekW napisał(a): [ -> ]Ja polecam z indyka z dodatkiem cukinii, papryki i papryczki chili. Fajne, pikantne danie, bez nadmiaru tłuszczu.
U mnie w domu mama często przygotowywała właśnie z mięsa drobiowego
Zawsze zdrowiej, a pikantne dodatki i warzywa muszą być!
Podsmażona wołowina na oleju, troszkę mąki - następnie dolać bulion, cebulę, paprykę, pomidory. Wszystko gotować i na koniec doprawić podsmażona papryką w proszku, sól i pieprz.
Ostatnio dowiedziałam się, że warto wcześniej obsmażyć paprykę węgierską na smalcu i dodać do mięsa, które znajduje się w bulionie.
(11-02-2016 15:27)adrianna.otulak napisał(a): [ -> ]Ja uwielbiam gulasz z szynki. Nie przepadam za mięsem nieznanego pochodzenia. Najczęściej stosuje te certyfikowane, dostępne między innymi na tej stronie-.... Wystarczy godzinka duszenia, do tego papryka, trochę grzybków i gulasz wychodzi cudowny. Podaje go zazwyczaj z kaszą.
A jakiej kaszy używasz? Mi najbardziej pasuje taka
http://melvit.pl/p_kasza-bulgur-4-x-100-g_15 ale szukam też innych przepisów, gdyż warto różnicować sobie dietę niż jeść ciągle to samo
Co prawda gulasz z tą kaszą tak mi posmakował, że co najmniej raz w tygodniu go robię