19-09-2018, 14:44
02-10-2018, 17:07
09-10-2018, 23:40
W sieci jest cała masa przeróżnych przepisów, więc może spróbuj po prostu wstukać w wyszukiwarkę?
26-11-2018, 12:39
Robiliście kiedyś gulasz z dodatkiem rodzynek?
24-11-2020, 16:02
Ja zawsze jak robię gulasz to tępi mi się nóż przez porcjowanie mięsa. Dlatego od pewnego czasu zawsze po tym jak przygotuje gulasz ostrze noże. Ostrzałka do noży to mój prawdziwy hit https://www.gastrro.pl/akcesoria-kuchenn...zalki.html
07-12-2020, 00:27
A czy jedliście kiedyś gulasz bez mięsa? Ja ostatnio trafiłam na przepis na taką potrawę na stronie internetowej http://swiatmoniki.pl/obiad/dahl-indyjsk...a-orientu/. Gulasz nazywa się Dahl i pochodzi z kuchni indyjskiej. Mi wydaje się całkiem apetyczny, a Wy co o nim sądzicie? Warto pokusić się o jego wykonanie?
11-12-2020, 15:40
Często robię bezmięsne gulasze. Wtedy źródłem białka jest u mnie soczewica lub ciecierzyca.
19-01-2021, 18:43
Jeśli o mnie chodzi to uwielbiam gulasz na ostro i najczęściej dodaję do niego chili https://www.ceneo.pl/Przyprawy_jednoskla...Chilli.htm . ta przyprawa jest ogólnodostępna i to w rozmaitych formach. Zresztą sami zerknijcie na stronę. Poza tym warto wiedzieć, że ma bardzo pozytywne właściwości zdrowotne.
21-01-2021, 20:09
Ja ostatnimi czasy kombinuję ile mogę. Ostatnio bardzo dużo dań robię na https://www.bee.pl/9118-olej-rzepakowy, dzięki czemu bardzo mocno urozmaiciłam swoją kuchnie. Nawet reszcie rodziny zaczęły moje dania smakować
21-01-2021, 23:03
Lubię tradycyjną kuchnię, ale i nie tylko... Czasami lubię odejść od naszych smaków i spróbować czegoś innego. Przykładowo zobaczcie tutaj https://msm-monki.pl/przepisy/dyniowy-st...aldamerem/ jaki ciekawy przepis znalazłam na dyniowy strudel z aldamerem. Czy próbowaliście coś takiego?