Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VPS
Autor Wiadomość
luiz
Senior Member

Liczba postów: 353
Reputacja: 0
Status: Offline
VPS
Jak wygląda różnica w wydajności między VPS Windows a Linux? Który z nich lepiej sobie radzi przy dużym obciążeniu?
Moje poprzednie tematy:

Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.
12-12-2024 15:43
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mirka
Member

Liczba postów: 166
RE: VPS
VPS Linux jest ogólnie wydajniejszy, ponieważ system operacyjny jest lżejszy i zużywa mniej zasobów na własne potrzeby. To oznacza, że więcej mocy obliczeniowej zostaje dla Twoich aplikacji. Jest też bardziej stabilny przy dużym obciążeniu.
VPS Windows ma swoje zalety, jeśli aplikacje wymagają środowiska Windows, ale potrzebuje więcej zasobów (RAM, CPU). Przy wysokim obciążeniu może to wpłynąć na wydajność, chyba że wybierzesz mocniejszą maszynę. Jeśli interesują Cię konkretne plany, sprawdź tutaj: itsky.cloud/cart/serwery-vps/.

Moje poprzednie tematy:
13-12-2024 12:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ewelinka01
Member

Liczba postów: 134
Jeśli ktoś szuka solidnego hostingu w Polsce, to https://www.iq.pl serio daje radę. Mam u nich VPS-a od ponad roku i śmiga bez zarzutu.

Moje poprzednie tematy:
28-03-2025 19:59
helena_trojanska
Posting Freak

Liczba postów: 920
Dobór pamięci RAM do serwerów w małej firmie może być wyzwaniem — budżet ograniczony, a potrzeby rosnące. Przeglądając ofertę sklepu czesci.it https://czesci.it/pamieci_ram_do_serwerow_i_macierzy, pomyślałam, czy przy ograniczonym budżecie lepiej zwiększyć pojemność pamięci RAM do macierzy niż inwestować w najwyższą prędkość? Jak Wy podchodzicie do tego kompromisu — więcej GB czy niższe opóźnienia?

Moje poprzednie tematy:
19-10-2025 22:51
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Reklama:

auto promocje, wyprzedaże

wyprzedaże, promocje - meble

Kontakt | www.5teens.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS