Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wzrok
Autor Wiadomość
jolajw
Senior Member

Liczba postów: 361
Reputacja: 0
Status: Offline
Wzrok
Babcia ma coraz większy problem z czytaniem i rozpoznawaniem twarzy z dalszej odległości. Mówi też, że wszystko jest jakby „za mgłą”. Czy to coś, co da się jeszcze poprawić?

Moje poprzednie tematy:
16-04-2026 01:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
albatros
Senior Member

Liczba postów: 634
RE: Wzrok
Ostatnio rozmawiałam z babcią i opowiadała, że ma straszne problemy z widzeniem. Mówiła, że wszystko widzi jakby przez mgłę, a twarze są dla niej rozmyte. Próbowałam jej pomóc, ale sama nie wiem, co w takiej sytuacji robić. Słyszałam, że są różne metody, które mogą poprawić wzrok, a nawet jakieś zabiegi. Zastanawiam się, czy warto poszukać jakiegoś specjalisty. Może ktoś z was zna dobrego okulistę? A tak w ogóle to natknęłam się na stronę, gdzie piszą o chirurgii oka. Tam znalazłam informację, że okulista kraków oferuje różne opcje. Może babcia mogłaby tam się zgłosić.

Moje poprzednie tematy:
27-04-2026 15:37
raku95
Senior Member

Liczba postów: 551
RE: Wzrok
Znajoma okulistka mówiła mi, że badania typu OCT oka kraków coraz częściej są standardem przy dokładnej diagnostyce. Dzięki nim można wykryć zmiany, które w zwykłym badaniu nie są jeszcze widoczne. To daje większą szansę na wczesne leczenie i kontrolę chorób oczu. Sama wcześniej nie wiedziałam, jak precyzyjna jest taka technologia. Jakie macie doświadczenia z tego typu badaniami?

Moje poprzednie tematy:
Wczoraj 14:25
Odpowiedz