Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak radzicie sobie z łuszczycą skóry głowy i tym uporczywym swędzeniem?
Autor Wiadomość
luiz
Senior Member

Liczba postów: 323
Reputacja: 0
Status: Offline
Jak radzicie sobie z łuszczycą skóry głowy i tym uporczywym swędzeniem?
Hej!
Od kilku miesięcy mam zdiagnozowaną łuszczycę skóry głowy. Najbardziej denerwuje mnie to ciągłe swędzenie i taki „śnieg” z włosów Czy macie jakieś sposoby, żeby to trochę opanować?
Moje poprzednie tematy:

Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.
10-10-2025 12:30
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mirka
Member

Liczba postów: 146
RE: Jak radzicie sobie z łuszczycą skóry głowy i tym uporczywym swędzeniem?
Ja choruję od niespełna roku. Ten „śnieg” i swędzenie to koszmar, wiem o czym mówisz Na początku miałam lekkiego doła, ale po paru miesiącach stwierdziłam, że nie dam się. Nawet żartuję z siebie i mówię, że jestem Biedroneczką Staram się nie ukrywać – wychodzę w krótkim rękawie mimo że łokcie mam całe w wysypce. Na głowę stosuję szampon Psorisel i naprawdę jest lepiej – mniej się sypie i mniej swędzi.
[Obrazek: 486041186-545835835210448-4620330265822278075-n.jpg]

Moje poprzednie tematy:
10-10-2025 13:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
niemenka
Member

Liczba postów: 199
Okej, ale ja bym bardziej poleciła coś naturalnego od środka – zmiel siemię lniane, czarnuszkę, kozieradkę i kardamon, dodaj trochę kurkumy. Zalej prawie wrzącą wodą i gotuj na małym ogniu, aż puści klej. Można pić na drugi dzień Tylko pamiętaj potem pić dużo wody. Ja oprócz tego stosuję płyn Psorisel na noc – świetnie łagodzi skórę głowy. Tu masz ten, który używam:
https://gemini.pl/psorisel-plyn-na-luszc...ml-0098899

Moje poprzednie tematy:
10-10-2025 14:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
oktan
Member

Liczba postów: 154
U mnie niestety żadnej różnicy nie widzę… Na pewno nie zaszkodziło picie chia, ale nic nie poprawiło Spróbuj może u Ciebie zadziała, bo każdy reaguje inaczej. Ja jeszcze szukam swojego sposobu.
Moje poprzednie tematy:

Ja się nie przyzwyczajam. Nigdy i do niczego. Kiedy się przyzwyczajasz, to jakbyś umierał.
13-10-2025 14:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz