Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak leczyc łuszczycę skóry glowy
Autor Wiadomość
oktan
Member

Liczba postów: 157
Reputacja: 0
Status: Offline
Jak leczyc łuszczycę skóry glowy
Próbuję róznych preparatów, płynów i nic nie pomaga. Nie chce na stałe brać sterydów bo wiem, ze nie tędy droga.

Jaieś Wasze sposoby, które Wam pomogły?

Moje poprzednie tematy:
01-04-2025 09:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
luiz
Senior Member

Liczba postów: 358
RE: Jak leczyc łuszczycę skóry glowy
Emulsja Psorisel ( na mnie ona ze wszystkich najlepiej działa ) , wsmarować w łuskę, zawinąć głowę szczelnie folią spożywczą( no dobra, polecam nie szczelnie i bez noska ????) , nałożyć czapkę albo i nie. Rano zmyć i o ile się da, od razu po wyschnięciu włosów czynność powtórzyć jeszcze 2 x. Jak trzeba, to więcej. Najlepszy będzie weekend, bo po 1 i 2 myciu na włosach dostanie sporo białego syfku. Dopiero wtedy płyny, czy inne specyfiki. Inaczej nie ma sensu.Moje odkrycie z ostatnich lat ????. Głowa tak się ładnie złuszcza, że swobodnie mogłam bez skrępowania odwiedzić fryzjera. A wcześniej hełm . Ja po złuszczeniu jednak nie obeszłam się nigdy bez sterydów. Z serii Psorisel są super jeszcze płyny i szampon.

Załączone pliki Miniatury

Moje poprzednie tematy:

Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.
01-04-2025 11:36
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mloda99
Member

Liczba postów: 64
Jedyny minus tych emulsji to to, ze trudno jest je zmyć z rana Wink

Moje poprzednie tematy:
01-04-2025 12:37
niemenka
Member

Liczba postów: 202
Aby skutecznie usunąć emulsję, wystarczy nałożyć na początku odżywkę, potem wszystko bardzo ładnie schodzi Smile
Aktualnie jestna nią dobra promocja w aptece https://www.superpharm.pl/verdelove-psor...owy-176195 Tak więc jestem zdania, ze nie zaszkodzi wypróbować.

Moje poprzednie tematy:
01-04-2025 13:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kawalka
Posting Freak

Liczba postów: 1,022
mam łuszczycę od lat i chociaż dermatolodzy skupiali się głównie na leczeniu skóry zewnętrznie, to dopiero jak trafiłam na artykuł o wpływie mikrobioty na choroby autoimmunologiczne, coś mi zaświtało. zaczęłam brać sanprobi ibs i po kilku tygodniach zauważyłam, że zmiany skórne nie są już tak agresywne, a nawroty mniej bolesne. warto próbować wspierać organizm od środka.

Moje poprzednie tematy:
15-04-2025 13:16
Odpowiedz