Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne

Pełna wersja: Jakie badania warto zrobić po czterdziestce?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zastanawiam się, jakie badania zaleca się po czterdziestym roku życia, żeby mieć pewność, że wszystko jest w porządku. Widziałam u sąsiadki, jak bardzo przejęła się wynikami badań po czterdziestce i zaczęłam się zastanawiać, czy też powinnam wykonać jakieś dodatkowe testy. U nas w domu mówimy, że lepiej dmuchać na zimne, a być może to czas, żeby zapisać się na badania i sprawdzić ogólny stan zdrowia. Jakie badania polecacie? Co robiłyście w tym wieku? Czy są jakieś, na które szczególnie warto zwrócić uwagę? Chciałabym usłyszeć Wasze opinie i doświadczenia.
To dobra decyzja, żeby pomyśleć o badaniach po czterdziestce. Ja na przykład w zeszłym roku zdecydowałam się na USG, bo zawsze słyszałam, że warto to robić regularnie. Byłam trochę zdenerwowana przed wizytą, ale naprawdę nie było źle. Wydaje mi się, że warto mieć kontrolę nad swoim zdrowiem i sprawdzać wszystko co jakiś czas. Ostatnio znalazłam fajną stronę, gdzie można zapisać się na takie badania — https://carolina.pl/centrum-diagnostyczne/badanie-usg/ Może warto zerknąć i zobaczyć jakie jeszcze mają oferty?
Przekierowanie