Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne

Pełna wersja: Jakie elewacje domów wybieracie na swoich projektach?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zastanawiam się, jakie elewacje najlepiej sprawdzają się w różnych projektach domów. Ostatnio widziałam kilka inspirujących realizacji, w których zastosowano różne materiały i kolory. Przyznam, że jestem pod wrażeniem nowoczesnych elewacji, które nie tylko świetnie się prezentują, ale również mają na celu energooszczędność i zapewnienie odpowiedniej izolacji. Co wybieracie? Drewno, tynk, a może cegłę? Jakie mają zalety i wady w Waszych doświadczeniach? Chętnie dowiem się więcej o Waszych preferencjach!
Szczerze mówiąc, kiedy myślałam o elewacjach, to miałam duże dylematy. Widziałam ostatnio projekty domów od Archon - https://www.archon.pl/projekty-domow i muszę przyznać, że niektóre z tych nowoczesnych elewacji naprawdę mnie urzekły. Drewno ma swój urok, ale trzeba je regularnie pielęgnować. Cegła natomiast wygląda solidnie i daje fajny klimat, ale może być droższa. A wy co sądzicie? Jakie materiały się najlepiej sprawdzają w praktyce?
Przekierowanie