Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne

Pełna wersja: projekty domów z poddaszem użytkowym — jak je oceniacie?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, ostatnio zastanawiałam się nad projektami domów z poddaszem użytkowym i chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat. Widziałam u sąsiadów, jak świetnie urządzone mają swoje poddasze, które pełni funkcję dodatkowego pokoju, ale obawiam się, czy taki projekt nie będzie też uciążliwy w codziennym użytkowaniu. Zdarza się, że poddasze jest lepiej lub gorzej doświetlone, a także może powodować problemy z wentylacją. Może macie jakieś porady lub doświadczenia, którymi chcielibyście się podzielić? Jakie macie wrażenia z życia w takim domu?
Serio, poddasze użytkowe to fajny sposób na dodatkową przestrzeń, ale ma swoje za i przeciw. Moja koleżanka zrobiła sobie tam mega przytulny kącik do pracy i mówi, że spoko działa jak na biuro. Ale zauważyła też, że latem potrafi być duszno i trzeba dobrze pomyśleć o wentylacji. Ja się nad tym zastanawiam, bo znalazłam ciekawe projekty na stronie https://www.archon.pl/projekty-domow A wy jakie macie doświadczenia?
Przekierowanie