Mi brakuje miejsc w plenerze, takich restauracji okresowych, które przez to własnie będą unikatowe i ciekawe.
Ostatnio miałem przyjemność jeść w restauracji pod hala namiotową (taki wielki namiot), myślałem, żeby spróbować samemu coś takiego założyć ale kupno takiej hali to spory wydatek, dlatego myślę że na początek/pierwszy sezon dobrym pomysłem jest
wynajem hali namiotowej, dzięki temu nie kupuje drogiego namiotu na stałe a mogę sprawdzić czy coś takiego się mi opłaci.
W lokalu gastronomicznym bardzo ważny jest też wystrój
U nas największą "robotę" jeśli chodzi o klimat robią podstawy do stołów z
https://dominova.com.pl/podstawy-do-stolow . Są stabilne i wyglądają bardzo nowocześnie. Dzięki temu w naszej restauracji można wygodnie każdy posiłek. I goście chętnie do nas zaglądają
Pomysł to jedna sprawa, trzeba jeszcze wszystko poprowadzić, no i kupić sprzęt. Chociaż sporym ułatwieniem jest to że teraz sa takie firmy jak Winterhalter i na starcie nie trzeba kupować urządzeń a można je od nich wypożyczyć
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny znajdziesz u nich
https://amggastro.pl znajomy prowadzi knajpę z kebabem i sprzęt ma własnie od nich, a wiem że bardzo sobie chwali urządzenia, na których pracuje na co dzień.
Pomyśl też o zakupie profesjonalnej odzieży gastronomicznej (najlepiej ze znakowaniem logotypem restauracji). Polecę Ci jeden sklep -
https://www.kupujfartucha.pl/ . Tu mają największy wybór tego typu odzieży, dla kelnerów kucharzy. Wysoka jakość, super ceny, duży wybór. Warto.
A co do wyposażenia to pewnie też już wiecie co kupić... Ja zajrzałabym generalnie do sklepu gastromania, bo ta mają najlepsze produkty. Sama planuje też kupić jeszcze dodatkowo
torby termoizolacyjne, ponieważ biznes mi się rozwinął i mam coraz więcej zamówień.
Myślę że Twój lokal stanie się bardziej atrakcyjny jeśli wprowadzisz do oferty lody rzemieślnicze. Świetną firmą która dostarczy Ci terminowo wybrane smaki jest
https://sweetlod.pl/. Posiadają ich w swojej ofercie ponad 200 a ich smak jest rewelacyjny. Oferowane przez nich lody wytwarzane są ręcznie, od początku do końca do czego używają najlepszych na rynku maszyn do tworzenia lodów, włoskiej marki Cattabriga. Sama współpraca z tą firmą jest godna polecenia.
Podstawą jest biznesplan,
Logo Lublin, strona internetowa i dobra reklama. Każdy biznes da się wypromować tylko trzeba do tego odpowiednio podejść