Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne

Pełna wersja: Szukam przykładów świadectw energetycznych dla apartamentów
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Drodzy forumowicze, poszukuję przykładów świadectw energetycznych dla apartamentów pod wynajem krótkoterminowy. Chciałbym zobaczyć, jak takie świadectwo wygląda w praktyce, zanim zlecę jego wykonanie. Na stronie https://energoprojektkrakow.pl/czy-swiad...rminowego/ znalazłem ogólne informacje, ale brakuje mi konkretnych przykładów. Czy ktoś z Was mógłby podzielić się zdjęciem lub skanem swojego świadectwa (oczywiście z zamazanymi danymi osobowymi)?
Byłbym też wdzięczny za informacje, ile płaciliście za wykonanie takiego świadectwa i jak długo trwał cały proces. Z góry dziękuję za pomoc!
Trzeba o to zadbać
W kontekście świadectw energetycznych warto spojrzeć szerzej na temat efektywności, zwłaszcza w branży wod-kan. Ciekawym rozwiązaniem może być audyt energetyczny przedsiębiorstwa wodociągowego, który pomaga ograniczyć zużycie energii i zoptymalizować koszty. To działanie nie tylko wspiera środowisko, ale też przynosi realne oszczędności. Myślę, że dla wielu firm to może być dobra droga do poprawy wyników.
Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli chodzi o mnie, to zdecydowałem się skorzystać z usług firmy Certyfikat u Jakuba - świadectwo charakterystyki energetycznej , która wykonała dla mnie świadectwo charakterystyki energetycznej oraz audyt energetyczny mojego budynku.
A tak w ogóle, zastanawiając się nad świadectwami energetycznymi, przeszło mi przez myśl, że warto też pomyśleć o audytach energetycznych. W ostatnim czasie w mojej firmie zrobiliśmy taki audyt i to naprawdę otworzyło nam oczy na możliwości oszczędności. Zauważyłem, że wiele osób nie zdaje sobie sprawy z potencjału, jaki niesie ze sobą efektywność energetyczna. Dzięki temu możemy ubiegać się o białe certyfikaty, co wiąże się z realnymi korzyściami finansowymi. Jak ktoś jest zainteresowany tym tematem, to polecam zajrzeć tutaj https://kape.gov.pl/ Naprawdę warto rozważyć takie działania!
Przekierowanie