Witajcie. szukam rozwiązania problemu związanego ze stała opieką dla seniora. ale nie chodzi mi tu w ogóle o żadne ośrodki typu dom seniora. Babcia nie chce zmieniać miejsca zamieszkania ale mimo tego potrzebuje na co dzień wsparcia w codziennych czynnościach. Jak to rozwiązać ?
według mnie najrozsądniejszym rozwiązaniem będzie w takim wypadku zatrudnienie prywatnej opiekunki,. która alb zamieszka z babcią na stałe albo będzie ją odwiedzać np na kilka godzin dziennie.
zgadzam się . są w Polsce firmy takie jak Symeon, które świadczą na wysokim poziomie takie usługi opiekuńcze i pielęgnacyjne. przy współpracy z nimi ma się chociaż pewność, że taki opiekun ma nie tylko doświadczenie ale i odpowiednie kwalifikacje.
Bardzo Wam dziękuje za szybką reakcję. czyli rozumiem, ze to my ustalamy jaki wymiar takiej opieki byłby dla babci najlepszy i nie ma problemu z tym by np czasem taka opiekunka została na noc ?
Generalnie wymiar opieki jest zawsze dopasowywany do indywidualnych potrzeb. w grę wchodzi i kilka giodzin dziennie i cały dzien/noc czy doba, także z zamieszkaniem. Więc pod tym kątem są na pewno bardzo elastyczni.
W takiej sytuacji na pewno mogą przydać się wkładki chłonne czy podkłady - w większej ilości. W dozie można kupić je w dobrej cenie.
(07-08-2024 17:58)veronaa napisał(a): [ -> ]Generalnie wymiar opieki jest zawsze dopasowywany do indywidualnych potrzeb. w grę wchodzi i kilka giodzin dziennie i cały dzien/noc czy doba, także z zamieszkaniem. Więc pod tym kątem są na pewno bardzo elastyczni.
wow, no to brzmi naprawdę bardzo dobrze. czyli kompleksowo podchodzą do tematu i są w stanie dostosować się do potrzeb w danej sytuacji . kolejny plus zatem.
Niestety opieka nas osobą starszą jest wyczerpująca i czasami człowiek dochodzi do granicy gdzie najlepszą opcją jest dom opieki. Tutaj
https://lipowyzakatek.com/ znajdziecie bardzo dobry dom opieki z świetną opieka. Warto skorzystać z ich usług. Starsze osoby mają tam naprawdę dobre, spokojne życie.
Czasami myślę, jak ważne jest zapewnienie starszym osobom troskliwej i kompleksowej opieki zdrowotnej. O ile szybki dostęp do specjalistów i badań może znacząco podnieść komfort życia seniorów, rozwiązania takie jak
pakiety medyczne dla seniora wydają się być przydatne. Ważne, że zawierają pomoc psychologiczną i są dostosowane do potrzeb osób 50+.