Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne

Pełna wersja: AGD do gastronomii
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Kilka razy rozmawiałem z moim bratem na temat jakiegoś wspólnego biznesu. Na tą chwilę chcemy otworzyć pizzerię. Jak myślicie ile może kosztować piec do pizzy?
Witaj. My z bratem też mamy pizzerię. Teraz już się trochę rozrosła, więc mamy trzy piece, żeby wyrobić się z zamówieniami. Na początek myślę, że wystarczy wam jeden jednokomorowy lub dwukomorowy. My zaczynaliśmy pracę z piecem hendi basic 6 to wydatek koło 3800 kupowaliśmy w sklepie https://magnum-pro.pl/ Mają spory wybór urządzeń typowo pod pizzerię, więc koniecznie przejrzyjcie sobie ich ofertę.
Otwierając pizzerie trochę pieniędzy włożyłam, ale opłaciło mi się, bo wszystko szybko ruszyło i zaczęło się zwracać. W przypadku sprzętu AGD to jego zakup jest zdecydowanie łatwiejszy i tańszy w porównaniu z piecem. Jeżeli chodzi o ceny pieców to wszystko zależy od rodzaju i gdzie się będziesz zaopatrywać. Opłaca się cały sprzęt zamawiać w jednym sklepie (ja wybierałam z tej oferty https://multigastro.pl/wyposazenie-pizze...e-do-pizzy) wyszło mi zdecydowanie taniej. Kupować pojedyncze akcesoria w różnych sklepach w ogóle się nie kalkuluje.
Polecam przeczytać https://www.unimasz.eu
A czy wiecie, że nie zawsze istnieje konieczność kupna sprzętu do gastronomii? Są firmy, które zajmują się jego leasingiem. Na przykład firma https://www.swiatekspresow.pl/ekspres-do...i-leasing/ oferuje leasing ekspresów do kawy do kawiarni. Jak widać jest to idealne rozwiazanie dla osób, które dopiero co startują z własnym biznesem Smile
W przypadku wyboru urządzeń, które będą podporą gastronomii należy przede wszystkim zwrócić uwagę na ich jakość i zaufanie do producenta. Osobiście polecam zapoznać się z ofertą tej firmy: https://www.lodo.pl/ Znajdziecie u nich między innymi zmywarki gastronomiczne czy szafy chłodnicze. Od wielu lat korzystam z ich produktów i sobie chwalę.
Taki sprzęt nie kosztuje mało. Warto więc o niego zadbać. Moim zdaniem już na początku działalności warto zainwestować w tego typu https://www.gastropuls.pl/uzdatniacze-zm...ndi-231227 zmiękczacz do wody. Dzięki niemu wszystkie urządzenia gastro, które korzystają z wody, będą trwalsze i mniej narażone na uszkodzenia przez twardą wodę.
Trzeba też wiedzieć, gdzie najlepiej wyposażyć swoją kuchnię. Ja polecam zainteresować się ofertą sklepu online Polmarkus: https://sklep.polmarkus.com.pl/formy-sil...-15-gniazd . Wybór akcesoriów gastronomicznych jest u nich bardzo duży.
W AGD mam problem z wybraniem marki, ale też się zastanawiam, jakie rozwiązania tak naprawdę będą korzystne, a jakie nie. Dlatego na przykład tutaj https://wytnij.com/materialy/poliweglan-lity-na-wymiar sprawdzam materiały, jakie się do niektórych elementów wykorzystuje. To naprawdę ciekawe, jak wiesz, co z czego powstaje.
Przekierowanie