Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne

Pełna wersja: Stan zdrowia moich uszu - badania
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam forumowiczów!

niestety od dłuższego czasu stan mojego słuchu się pogarsza. Czy badanie słuchu w poznaniu takie jak tutaj w linku są pewne oraz sprawdzą się w moim przypadku? Dzięki za opinie oraz idee!

Czołem!
Skoro jesteśmy przy takim temacie to oczywiście ważne jest to aby mieć ciągle na uwadze stan swoich uszu. Ja miałam okazję kilka razy przechodzić przez zapalenie uszu i naprawdę staram się jak mogę przed tym ustrzec. Oczywiście w chłodniejsze dni noszę nakrycia głowy i tak dalej. Za bardzo ważny aspekt uważam również dbanie o higienę uszu i odpowiednie usuwanie z nich woskowiny. Jeżeli macie jakiś problem z tymi aspektami lub po prostu chcielibyście dowiedzieć się czegoś więcej na ten temat to z czystym sumieniem polecam Wam zerknąć tutaj: https://www.fonix.pl/produkty-fonix Na tej stronie znajdziecie informacje o produktach Fonix, z których ja oraz moja rodzina korzystamy już od naprawdę dawna. Mają produkty dedykowane również dla niemowląt, więc dla każdego znajdzie się coś odpowiedniego. Ceny nie są wygórowane, więc o to także nie musicie się martwić Wink Ich działanie jest bardzo dobre. Widać, że każdy produkt został odpowiednio przemyślany i dopracowany. Ja w końcu pozbyłam się problemów związanych z woskowiną w uszach.
Zobacz sobie gdzie w poradniach Scanmed do dobrego lekarza otolaryngologa możesz się dostać. U mnie pogarszający się słuch był spowodowany bakterią jaka pojawiła się w przewodzie słuchowym. Odpowiednie leki i udało się przywrócić poprawne słyszenie. To ważne żeby dobrze się zdiagnozować przede wszystkim.
Na problemy z uszami nie zawsze pomogą specyfiki dostępne bez recepty. Jeśli problem jest poważny, to możemy w taki sposób tylko sobie zaszkodzić. Dlatego jeśli odczuwamy ból ucha czy gardła przez długi czas, to lepiej zapisać się do laryngologa. Ja znalazłam ten gabinet https://cmp.med.pl/cmp-bialoleka/laryngolog/ . Są z Warszawy, ale leczą każdy problem związany z uszami, gardłem itp.
Przekierowanie