Z tego co zauważyłem to walizki na lotniskach nie są wcale pilnowane, może je sobie zabrać każdy, dlatego od razu nasuwa mi się pytanie, czy nie boicie się przewodzić jakichś cenniejszych rzeczy?
Często nawet bagaż ginie z winy lotniska, więc ja zawsze mam go ubezpieczonego i nie muszę się o nic bać
Ubezpieczasz go przez lotnisko?
Ja tam już parę razy przewoziłem komputer itp i zawsze wszystko w domu jest

NIe ma co się obawiać
A ja tam wolę cenne rzeczy przewozić w torbie podręcznej. Wtedy są na 100% bezpieczne

Nie, ubezpieczenie bagażu na lotnisku jest strasznie drogie, poza tym lotnisko chyba nie odpowiada, za utratę bagażu z naszej winy
W takim razie komu warto powierzyć ubezpieczenie bagażu?
Firmom zewnętrznym, tam jest większa szansa na odzyskanie bagażu, a w przypadku jego straty na stałe, przynajmniej dostaniesz odpowiednie odszkodowanie, poczytaj o tym więcej na stronie takiego właśnie ubezpieczyciela
http://www.mysafety.pl/ są oni jednymi z bardziej znanych, dlatego może ich znasz
Kontrole bezpieczeństwa na lotniskach są coraz bardziej zaawansowane, co pozwala na szybszą i dokładniejszą identyfikację zawartości bagażu. W takich sytuacjach przydatny okazuje się
ręczny spektrometr ramana, który umożliwia błyskawiczne wykrywanie substancji chemicznych bez konieczności otwierania walizek. To znacznie przyspiesza proces kontroli i zmniejsza ryzyko błędnej oceny zawartości. Metrohm dostarcza tego typu urządzenia, które sprawdzają się zarówno w laboratoriach, jak i w służbach bezpieczeństwa.