Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Inwestowanie w złoto
Autor Wiadomość
miki789
Posting Freak

Liczba postów: 794
Reputacja: 0
Status: Offline
Inwestowanie w złoto
W ostatnich miesiącach dużo mówi się o rosnącej inflacji. Zastanawiam się, czy złoto inwestycyjne to dobry sposób na zabezpieczenie swoich oszczędności przed spadkiem wartości pieniądza. Czy ktoś z was inwestuje w złoto z tego właśnie powodu? Gdzie kupujecie?

Moje poprzednie tematy:
09-09-2024 09:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pawelpruski
Posting Freak

Liczba postów: 1,841
Reputacja: 1
RE: Inwestowanie w złoto
Każdy sposób inwestycji to dobra decyzja, niżeli trzymanie ich w szafce. Na stronie https://mennica24.pl/ masz dostępne różne gramatury sztabek złota, dzięki czemu dopasujesz je do swojego budżetu.

Moje poprzednie tematy:
10-09-2024 10:41
monikabert90
Posting Freak

Liczba postów: 2,841
Ja też kiedyś zastanawiałam się, czy złoto to najlepszy sposób na zabezpieczenie oszczędności. Z jednej strony daje poczucie stabilności, ale z drugiej – nie generuje żadnego dodatkowego przychodu. Dlatego sporo osób zaczęło rozważać inwestycje w apartamenty na wynajem, bo oprócz ulokowania kapitału można jeszcze liczyć na regularne wpływy z najmu. Wydaje mi się, że to ciekawa alternatywa dla samego złota. Jak myślicie, co się bardziej opłaca w dłuższej perspektywie?

Moje poprzednie tematy:
16-09-2025 14:49
kokier
Senior Member

Liczba postów: 335
Złoto wcale nie jest pewniakiem. Przez wiele lat dawało straty, więc polecam zdrowy rozsądek. Są inne tematy, które dają dobrze zarobić. Znacie Freedom24? Tam macie etfy, polecam szczególnie dywidendowe. Jeśli sensownie poukładacie portfel, poznacie te tematy, poświęcicie im więcej czasu, to są szanse na wynik. Wiadomo, że to trwa, ale przynajmniej potencjał zysku jest dużo większy. Odpowiednie podejście i zrobicie swoje.

Moje poprzednie tematy:
18-09-2025 12:01
Odpowiedz