Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
edukacja dzieci
Autor Wiadomość
helena_trojanska
Posting Freak

Liczba postów: 920
Reputacja: 0
Status: Offline
RE: edukacja dzieci
Podczas szukania różnych opcji edukacyjnych trafiłam na stronę https://rocketschool.pl/ Rocket School i ich propozycję zajęć angielskiego dla przedszkoli. Zastanawia mnie, czy takie lekcje są organizowane bezpośrednio w placówkach przedszkolnych, czy jednak dzieci muszą przychodzić na zajęcia do siedziby szkoły. Ciekawi mnie też, czy program nauczania dla najmłodszych jest tworzony na podstawie zabawy, śpiewu i ruchu, czy raczej wprowadza elementy systematycznej nauki. Jak Waszym zdaniem powinny wyglądać pierwsze lekcje językowe dla maluchów?

Moje poprzednie tematy:
20-08-2025 18:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
albatros
Senior Member

Liczba postów: 591
Reputacja: 0
Status: Offline
RE: edukacja dzieci
Ostatnio rozmawiałam z koleżanką, która ma małe dzieci i zaczęłyśmy temat nauki języków w przedszkolach. No i właśnie, wspomniała, że niektóre placówki oferują zajęcia z angielskiego, ale różnie to wygląda. Zastanawiałyśmy się, czy dzieci uczą się w przedszkolu, czy muszą chodzić na dodatkowe lekcje gdzie indziej. To ciekawe, bo z tego, co wiem, najważniejsze, żeby nauka była przez zabawę, a nie nudne wkuwanie.

Pomyślałam też, że programy powinny być pełne śpiewów i gier, żeby maluchy się nie nudziły. A tak w ogóle, natknęłam się na stronę, gdzie piszą o tym, jak wprowadzać angielski dla dzieci w ciekawy sposób. Może to być fajna inspiracja dla tych, którzy się nad tym zastanawiają: https://edubears.pl/

Moje poprzednie tematy:
Wczoraj 19:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz