![]() |
|
Korzenie - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne (http://www.5teens.pl) +-- Dział: Tematyczne (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Rodzina (/forumdisplay.php?fid=42) +--- Wątek: Korzenie (/showthread.php?tid=484) Strony: 1 2 |
Korzenie - scrappy - 01-08-2012 00:27 Jakie jest wasze pochodzenie? Interesujecie się tym? Skąd pochodzą wasi rodzice? przodkowie od strony mojej mamy to w dużej części Rosjanie, w sumie jest to skomplikowane, bo od pokoleń mieszali się jakoś Rosjanin z pół-Rosjanką lub na odwrót tak, że jestem w jakiejś 1/12 Rosjanką xD mój tata i cała jego rodzina jest z Krakowa. RE: Korzenie - Gemello - 01-08-2012 00:35 Rosjanki <333 No nic nie wazne XD hahaJa mam nazwisko szlacheckie, z Herbu Dowila ;d Ten herb został nadany szlachcie ktora brala udzial w pospolitym ruszeniu ;d Pare rodow zebralo sie na jakims placu i tam krol nadal im ten herb miedzy nimi stal jakis moj przodek XD hahato ze strony ojca ;d a ze strony matki ?? Francja Panienskie nazwisko babci jest francuskie ;d wiec jestem 1/8 francuzem xD haha
RE: Korzenie - scrappy - 01-08-2012 00:40 panieńskie nazwisko mojej mamy również szlacheckie! Herbu Rogala ![]() ogólnie to brat cisnął mnie żebym się uczyła rosyjskiego bo szacunek dla przodków itd., ale jakoś na razie mi się nie śpieszy xd RE: Korzenie - RapZmieniłMojeŻycie - 01-08-2012 09:21 Z tego co wiem, moja prapra babcia ze strony matki była Hrabiną więc witajcie panowie szlachta ! a tak to pochodzę z Wielkopolski > mój ś.p dziadek ze strony ojca, woj, Kieleckie > ze strony oby dwóch babć woj. Dolnośląskie > dziadek ze strony matki, i ktoś mi kiedyś coś mówił, nie pamiętam kto że w 1/16 lub 8 płynie we mnie krew romów O.o ale ja tego nie uznaję ;DxD RE: Korzenie - Scelerisque - 01-08-2012 12:26 Z jednej strony mam korzenie żydowskie w 1/4, a moja daleka rodzina od strony ojca mamy jest spokrewniona z Stefanem Wyszyńskim. To strona mamy, a od strony taty to dziadek był prezesem ŁKS'u (klub sportowy) i dyrektorem Manufaktury w Łodzi jak byłą fabryką Izraela Poznańskiego. Więc mam tak pomieszane korzenie
RE: Korzenie - slash - 02-08-2012 07:41 Rodzice mojej mamy są w 100% francuzami,ale gdy moja mama miała 2 lata to przeprowadzili się do krakowa ![]() A rodzice mojego taty są z warszawy,potem wyjechał na studia do krakowa i tam spotkał moją mame i po ślubie przeprowadzili się na śląsk xd RE: Korzenie - blacklist - 02-08-2012 23:50 Rodzina mojego dziadka od strony taty mieszkała na terenach, które kiedyś należały do Ukrainy, potem do Polski, a teraz do Rosji ; p Jak dziadek był jeszcze dzieckiem to uciekli do woj. kuj-pom, ale wpisano mu w dowodzie ZSRR. Generalnie z tego wszystkiego wychodzi, że jestem w jakimś stopniu Ukrainką ^^ RE: Korzenie - drzewo - 03-04-2014 14:33 Nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale może by warto pogrzebać.Czasem można być zaskoczonym. RE: Korzenie - miroslawa - 18-03-2016 21:28 Interesuję się tym tematem i sporo czasu spędziłam szukając moich przodków, udało się mi dojść do roku 1780. RE: Korzenie - dziewczynaszamana - 25-03-2016 18:49 Wow, to pewnie trochę się naszukałaś? |