![]() |
|
Czas na zmiany — co wybrać, laser czy chirurgię? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne (http://www.5teens.pl) +-- Dział: Inne (/forumdisplay.php?fid=24) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Czas na zmiany — co wybrać, laser czy chirurgię? (/showthread.php?tid=47061) |
Czas na zmiany — co wybrać, laser czy chirurgię? - albatros - 04-08-2026 09:57 Przede wszystkim witam wszystkich, którzy tu zaglądają. Ostatnio coraz bardziej zastanawiam się nad tym, co będzie lepsze w moim przypadku. Mam dość noszenia okularów, które w dodatku coraz mniej mi pomagają, i zaczynam myśleć o operacji. Wiem, że jest laserowa korekcja wzroku, ale też chirurgiczne metody, takie jak wszczepienie soczewek. Znajoma, która miała laser, mówi, że była bardzo zadowolona, natomiast inny kolega poszedł na chirurgię i też mówi, że wszystko super. Ciekawi mnie, czy ktoś z Was miał podobny dylemat. Jakie są plusy i minusy obu metod? Co byście polecili, biorąc pod uwagę swoje doświadczenia? Jakie skojarzenia macie z obiema opcjami? Chętnie poczytam Wasze historie i opinie! RE: Czas na zmiany — co wybrać, laser czy chirurgię? - devlin - 15-08-2026 15:51 Ciekawi mnie ten temat, bo sam też się zastanawiam nad tym, co wybrać. Ostatnio rozmawiałem z kumplem, który miał operację wszczepienia soczewek i był naprawdę zadowolony. Z kolei znajoma poddała się laserowej korekcji i chwaliła sobie efekty. Słyszałam, że w OCHO można skorzystać z zabiegów w ramach NFZ, więc to fajna opcja dla tych, co mają obawy o koszty. Warto zajrzeć na ich stronę zaćma nfz i poczytać więcej o dostępnych możliwościach. Jakie macie doświadczenia? |