![]() |
|
Tatuaż a lokalna kultura – jakie macie doświadczenia? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne (http://www.5teens.pl) +-- Dział: Inne (/forumdisplay.php?fid=24) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Tatuaż a lokalna kultura – jakie macie doświadczenia? (/showthread.php?tid=47014) |
Tatuaż a lokalna kultura – jakie macie doświadczenia? - albatros - 30-07-2026 08:52 Ostatnio zastanawiałam się, jak bardzo tatuaże mogą być odzwierciedleniem lokalnej kultury i tradycji. Widziałam w Warszawie sporo osób z motywami związanymi z naszą historią czy legendami, a to naprawdę ciekawe. Z kolei moja znajoma, która była w Azji, opowiadała, jak wiele tamtejszych tatuaży ma swoje znaczenie i zakorzenione są w wierzeniach. Zależy mi na Waszym zdaniu – czy uważacie, że warto poszukiwać inspiracji w miejscu, w którym żyjemy, czy może lepiej sięgać po motywy z innych kultur? Jakie macie przemyślenia na ten temat? Chętnie posłucham Waszych historii! |