Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy łysienie plackowate może samo ustąpić? Szukam realnych przykładów
Autor Wiadomość
Meggem
Member

Liczba postów: 59
Reputacja: 0
Status: Offline
Czy łysienie plackowate może samo ustąpić? Szukam realnych przykładów
Od kilku miesięcy walczę z łysieniem plackowatym i szczerze mówiąc, mam mnóstwo wątpliwości co do dalszego postępowania. Przeglądając różne źródła, trafiłam na stronę https://neonia.com.pl/lysienie-plackowate/, gdzie opisano, że w niektórych przypadkach choroba może ustąpić samoistnie, ale bywa też bardzo przewlekła. Zastanawiam się, czy ktoś z Was doświadczył samoistnego odrostu włosów bez intensywnego leczenia? Lekarze dają mi sprzeczne informacje i trudno mi zdecydować, czy czekać i obserwować, czy jednak jak najszybciej rozpocząć agresywną terapię. Chętnie poznam Wasze doświadczenia - zarówno te pozytywne, jak i trudniejsze. Naprawdę liczę na pomoc, bo momentami czuję się bardzo zagubiona w tej sytuacji.

Moje poprzednie tematy:
27-04-2025 13:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
GummyKammy
Senior Member

Liczba postów: 291
RE: Czy łysienie plackowate może samo ustąpić? Szukam realnych przykładów
Raczej nie

Moje poprzednie tematy:
    27-04-2025 20:51
    kamilwoszczyna
    Posting Freak

Liczba postów: 806
    RE: Czy łysienie plackowate może samo ustąpić? Szukam realnych przykładów
    rozumiem Twoje zagubienie – łysienie plackowate potrafi być naprawdę nieprzewidywalne. U mojego kuzyna lekarz z Novoderm w Łodzi https://novoderm.pl/przeszczep-wlosow/ zarekomendował najpierw dokładną diagnostykę trichoskopową (robili ją na miejscu), a potem zaproponowano indywidualny plan – bez pochopnych decyzji o przeszczepie. Co ciekawe, u niego wystarczyły mezoterapie i specjalistyczne preparaty, bo ogniska były małe, a reakcja organizmu dość dobra.

Wiem też, że w Novoderm zajmują się bardziej złożonymi przypadkami – nawet tymi, gdzie odrost nie następuje samoistnie. Stosują nie tylko WAW FUE, ale też komórki macierzyste i zabiegi osoczem. Mają naprawdę doświadczony zespół, więc jeśli szukasz nie tylko leczenia, ale też zrozumienia, to może być dobry kierunek.

Najważniejsze, żebyś nie została z tym sama – warto skonsultować się z miejscem, które nie potraktuje tego szablonowo.

Moje poprzednie tematy:
    10-05-2025 15:22
    Odpowiedz