Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dom dla rodziny 2+2 – czy to wystarczy?
Autor Wiadomość
Meggem
Member

Liczba postów: 83
Reputacja: 0
Status: Offline
Dom dla rodziny 2+2 – czy to wystarczy?
Marzę o budowie domu dla mojej rodziny (2+2), ale nie mogę zdecydować, jak duży powinien być. Trafiłem na ofertę https://www.grupastruktura.pl/budowa-domu-z-projektem/, gdzie proponują projekt domu o powierzchni 83 m², idealnie dopasowany dla rodziny 2+2. Z jednej strony wydaje się, że to wystarczająco, ale obawiam się, że z czasem może zabraknąć przestrzeni. Czy ktoś z Was mieszka w podobnym domu i może powiedzieć, jak się sprawdza? Zależy mi na funkcjonalności i przytulnej atmosferze, ale nie chcę też przepłacać za niepotrzebnie dużą powierzchnię.

Moje poprzednie tematy:
28-12-2024 12:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bluem
Posting Freak

Liczba postów: 1,315
RE: Dom dla rodziny 2+2 – czy to wystarczy?
Moim zdaniem wystarczy. Uważam też że warto rozważyć to https://osiedla-sogo.pl/osiedleprzyjazne osiedle w Lutyni – to spokojne miejsce z dogodnym połączeniem z Wrocławiem przez obwodnicę. Dodatkowym atutem jest możliwość dokonywania zmian lokatorskich w mieszkaniach na obecnym etapie budowy.

Moje poprzednie tematy:
09-02-2025 11:47
monikabert90
Posting Freak

Liczba postów: 2,841
A skoro już jesteśmy przy tematach związanych z budową domu, to komu Waszym zdaniem najlepiej zlecić pisanie kosztorysu budowlanego? I w jakim programie najlepiej przygotować taki dokument?

Moje poprzednie tematy:
16-02-2025 22:49
marcela
Senior Member

Liczba postów: 683
Znacznie większe rodziny mieszkają na mniejszych metrażach. Myślę, że wszystko jest kwestią organizacji i odpowiedniego planowania pomieszczeń. Jeśli kupujemy mieszkanie to możemy wcześniej ocenić czy rozkład nam odpowiada i czy spełni oczekiwania. Gdy w grę wchodzi kupno mieszkania rynek pierwotny to możemy porównywać między sobą dostępne na sprzedaż mieszkania, często w jednym apartamentowcu jest wiele różnych przecież.

Moje poprzednie tematy:
28-02-2025 12:09
reversa
Posting Freak

Liczba postów: 836
Jeśli marzysz o domu, który będzie zarówno piękny, jak i bezpieczny, warto zadbać o solidne ogrodzenie i bramę. To one stanowią pierwszą linię obrony przed niechcianymi intruzami, a jednocześnie dopełniają estetykę całej posesji. Sprawdź ofertę na https://polbram.eu/ – znajdziesz tam produkty, które łączą funkcjonalność z nowoczesnym designem.

Moje poprzednie tematy:
04-03-2025 12:04
veronaa
Senior Member

Liczba postów: 693
Przeglądałam ostatnio sporo propjektów i najbardziej sposobał mi się ,, Z charakterem 4", myślę, że dla 4 osobowej rodziny będzie idealny Smile teraz szukam firmy, ktora będzie go w stanie dla nas wybudować. I z tego co się orioentuje to Espiro Investment https://espiroinvestment.pl/ miała okazję już kilka razy go realizować. Kojarzycie tą firmę ?

Moje poprzednie tematy:
26-05-2025 13:26
Odpowiedz