Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pierwsza wizyta u ginekologa i stres
Autor Wiadomość
mirka
Member

Liczba postów: 146
Reputacja: 0
Status: Offline
Pierwsza wizyta u ginekologa i stres
Jestem nastolatka i wybieram się na pierwszą wizyte u ginekologa. Bardzo się boję, że cytologia (szczególnie wziernik) albo usg będzie bolesne. Czy opowiecie jak wyglądały wasze pierwsze wizyty? Jakie pytania się dostawało, czy was bolało.

Moje poprzednie tematy:
30-08-2024 13:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
niemenka
Member

Liczba postów: 199
RE: Pierwsza wizyta u ginekologa i stres
Jeżeli chodzi o pierwszą wizytę u ginekologa idziesz tam z opiekunem prawnym. Poinformuj ginekologa że to twoja pierwsza wizyta. Później się ciebie spyta o różne rzeczy takie jak. kiedy był twój okres, jak dlugi jest i czy współżyjesz, bo od tego zależy jak będzie wyglądało badanie. Jeżeli jesteś dziewicą to zbada cię palpacyjnie/przezbrzusznie, a jak nie to normalnie wziernikiem (jak tutaj https://medycznie.com.pl/kategoria/ginek...wzierniki/ ) . Za ten czas ginekolog pobiera cytologię. Później masz usg brzuszne lub dopochwowe. Mi bardzo szybko minęła 1 wizyta. Badanie palpacyjno-brzuszne (jeżeli to tak mogę ująć) i usg dopochwowe, nic nie bolało tylko lekko się krępowałam, bo jak wiadomo pierwsza wizyta jest zawsze taka. Na koniec mi przepisała tabletki antykoncepcyjne ze względu na nieregularne miesiączki.

Moje poprzednie tematy:
02-09-2024 07:13
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
fatyka
Posting Freak

Liczba postów: 4,391
Jeśli szukacie dobrego gabinetu, warto zwrócić uwagę na https://gabinetylucka.pl Badania są tam przeprowadzane na wysokim poziomie, a ceny usług pozostają konkurencyjne.

Moje poprzednie tematy:
30-12-2024 14:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
bambo2
Member

Liczba postów: 196
Pierwsza wizyta jest bardzo emocjonująca, dlatego musisz znaleźć zaufanego ginekologa, dzięki któremu nie będziesz się stresować na fotelu Smile Nie wiem, skąd jesteś, ale bardzo fajna lekarka przyjmuje w Kołobrzegu - dr Barbara Blicharczyk. Moja przyjaciółka była u niej na pierwszej wizycie i bardzo ją chwaliła. To profesjonalistka, u której można poczuć się naprawdę komfortowo.

Moje poprzednie tematy:
31-12-2024 00:13
fatyka
Posting Freak

Uważam, że warto zwrócić uwagę na https://gabinetylucka.pl/ . Gabinet ginekologiczny wyróżnia się profesjonalnym podejściem do pacjentek, a dodatkowo oferuje szybkie terminy wizyt, co jest dużym udogodnieniem.

24-01-2025 15:23
bluem
Posting Freak

Liczba postów: 1,255
Ja wybieram się do ginekologa po antykoncepcję hormonalną i nie mogę się doczekać, by porozmawiać o tabletkach Drovelis, bo podobno są świetnie tolerowane i mają minimalne skutki uboczne.

Moje poprzednie tematy:
01-02-2025 20:17
fatyka
Posting Freak

Wybór odpowiedniego specjalisty ma ogromne znaczenie. Niedawno trafiłam na https://gabinetylucka.pl , gdzie można umówić się na wizytę do doświadczonych profesjonalistów, którzy naprawdę znają się na swojej pracy.

27-02-2025 15:58
ewelinka01
Member

Liczba postów: 130
Nie ma się co stresować. Ale fakt, warto wybrać fajnego lekarza, który będzie delikatny i zrozumie, że pierwsza wizyta to wyzwanie. Mogę polecić dr Barbarę Blicharczyk z Kołobrzegu. Jest bardzo empatyczna i naprawdę delikatna. No i przeprowadza badanie tak, żeby pacjentka czuła komfort.

Moje poprzednie tematy:
27-02-2025 21:54
maminka
Posting Freak

Liczba postów: 1,641
W trosce o zdrowie warto wybierać sprawdzonych specjalistów. Ginekolog Wrocław to ważny wybór dla kobiet szukających profesjonalnej opieki medycznej. Informacje o doświadczeniu i zakresie usług można znaleźć tutaj: https://maciejzalewski.pl/ Regularne wizyty pomagają dbać o zdrowie i zapobiegać wielu schorzeniom.

Moje poprzednie tematy:
27-03-2025 14:49
fatyka
Posting Freak

Bardzo dobrym gabinetem jest jednak https://gabinetylucka.pl . Wiele osób zachwalało sobie jakość świadczonych usług, a dodatkowo też obsługa jest sympatyczna

27-03-2025 16:27
Odpowiedz