Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
gulasz
Autor Wiadomość
adrianna.otulak
Junior Member
**

Liczba postów: 23
Dołączył: Jan 2016
Reputacja: 0
Status: Offline
Post: #11
RE: gulasz
Ja uwielbiam gulasz z szynki. Nie przepadam za mięsem nieznanego pochodzenia. Najczęściej stosuje te certyfikowane, dostępne między innymi na tej stronie-szynka wieprzowa. Wystarczy godzinka duszenia, do tego papryka, trochę grzybków i gulasz wychodzi cudowny. Podaje go zazwyczaj z kaszą.

Moje poprzednie tematy:
    11-02-2016 15:27
    Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
    yoohoo
    Posting Freak
    *****

    Liczba postów: 1,756
    Dołączył: Jan 2014
    Reputacja: 0
    Status: Offline
    Post: #12
    RE: gulasz
    Niedawno robiłam gulasz warzywny z soczewicą. Taka wersja smakuje mi o wiele bardziej niż mięsna.

    Moje poprzednie tematy:
    15-05-2016 19:11
    Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
    miroslawa
    Member
    ***

    Liczba postów: 233
    Dołączył: Feb 2015
    Reputacja: 0
    Status: Offline
    Post: #13
    RE: gulasz
    Już kilka razy gotowałam gulasz według tego przepisu https://www.przepisy.pl/przepis/gulasz-wegierski
    Jest to gulasz węgierski z papryką i chili. Do tego gulaszu można także dodać trochę marchewki i cukinii i oczywiście dla smaczku parę grzybków.

    Moje poprzednie tematy:
    01-08-2016 15:54
    Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
    yoohoo
    Posting Freak
    *****

    Liczba postów: 1,756
    Dołączył: Jan 2014
    Reputacja: 0
    Status: Offline
    Post: #14
    RE: gulasz
    Chętnie sprawdzę. Lubię taki gulasz z plackami ziemniaczanymi.

    14-09-2016 11:45
    Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
    ArekW
    Posting Freak
    *****

    Liczba postów: 816
    Dołączył: Aug 2016
    Reputacja: 0
    Status: Offline
    Post: #15
    RE: gulasz
    Ja polecam z indyka z dodatkiem cukinii, papryki i papryczki chili. Fajne, pikantne danie, bez nadmiaru tłuszczu.

    Moje poprzednie tematy:
    20-09-2016 17:22
    Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
    Emilk23
    Junior Member
    **

    Liczba postów: 1
    Dołączył: Jun 2018
    Reputacja: 0
    Status: Offline
    Post: #16
    RE: gulasz
    Gulasz tylko i wyłącznie z pieczoną wcześniej w piekarniku papryką czerwoną i ostrą. Uwielbiam połączenie z tymi warzywami.
    Moje poprzednie tematy:


      żarówki LED
      05-06-2018 16:26
      Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
      ArekW
      Posting Freak
      *****

      Liczba postów: 816
      Dołączył: Aug 2016
      Reputacja: 0
      Status: Offline
      Post: #17
      RE: gulasz
      (20-09-2016 17:22)ArekW napisał(a):  Ja polecam z indyka z dodatkiem cukinii, papryki i papryczki chili. Fajne, pikantne danie, bez nadmiaru tłuszczu.

      U mnie w domu mama często przygotowywała właśnie z mięsa drobiowegoSmile Zawsze zdrowiej, a pikantne dodatki i warzywa muszą być!

      07-06-2018 01:08
      Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
      Pillen34
      Junior Member
      **

      Liczba postów: 1
      Dołączył: Jun 2018
      Reputacja: 0
      Status: Offline
      Post: #18
      RE: gulasz
      Podsmażona wołowina na oleju, troszkę mąki - następnie dolać bulion, cebulę, paprykę, pomidory. Wszystko gotować i na koniec doprawić podsmażona papryką w proszku, sól i pieprz.
      Moje poprzednie tematy:


        https://tripkiller.pl/
        08-06-2018 12:55
        Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
        Umini29
        Junior Member
        **

        Liczba postów: 1
        Dołączył: Jun 2018
        Reputacja: 0
        Status: Offline
        Post: #19
        RE: gulasz
        Ostatnio dowiedziałam się, że warto wcześniej obsmażyć paprykę węgierską na smalcu i dodać do mięsa, które znajduje się w bulionie.
        Moje poprzednie tematy:


          posadzki epoksydowe
          12-06-2018 13:00
          Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
          addonek
          Junior Member
          **

          Liczba postów: 40
          Dołączył: Jul 2017
          Reputacja: 0
          Status: Offline
          Post: #20
          RE: gulasz
          (11-02-2016 15:27)adrianna.otulak napisał(a):  Ja uwielbiam gulasz z szynki. Nie przepadam za mięsem nieznanego pochodzenia. Najczęściej stosuje te certyfikowane, dostępne między innymi na tej stronie-.... Wystarczy godzinka duszenia, do tego papryka, trochę grzybków i gulasz wychodzi cudowny. Podaje go zazwyczaj z kaszą.

          A jakiej kaszy używasz? Mi najbardziej pasuje taka http://melvit.pl/p_kasza-bulgur-4-x-100-g_15 ale szukam też innych przepisów, gdyż warto różnicować sobie dietę niż jeść ciągle to samo Wink Co prawda gulasz z tą kaszą tak mi posmakował, że co najmniej raz w tygodniu go robię Wink

          Moje poprzednie tematy:
            11-09-2018 12:28
            Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
            Odpowiedz 


            Skocz do:


            Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

            Reklama:


            auto promocje, wyprzedaże

            wyprzedaże, promocje - meble


            Kontakt | www.5teens.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS