Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jakie preparaty na łuszczycę skóry głowy
Autor Wiadomość
luiz
Senior Member

Liczba postów: 358
Reputacja: 0
Status: Offline
Jakie preparaty na łuszczycę skóry głowy
Hej, mam pytanie do osób, które mają doświadczenie z leczeniem łuszczycy głowy. Jakie konkretne preparaty Wam pomagają? Nie chodzi mi o ogólne porady typu „zdrowo się odżywiaj”, tylko naprawdę co stosujecie — i co realnie przynosi ulgę?

Moje poprzednie tematy:
30-06-2025 12:45
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mirka
Member

Liczba postów: 170
RE: Jakie preparaty na łuszczycę skóry głowy
U mojego syna najlepiej działa połączenie kilku rzeczy. Najpierw Cerkozel 30 – nakładam na pół godziny przed myciem, potem spłukuję i myję głowę szamponem. Przez jakiś czas używaliśmy Dercos Vichy, ale największą poprawę zauważyłam po zmianie na Psorisel. Do skóry głowy wcieram też Derivative w płynie, ale i tak to właśnie Psorisel daje najdłuższy efekt. Można go dostać tu:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/ve...76726.html

Moje poprzednie tematy:
30-06-2025 12:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
niemenka
Member

Liczba postów: 202
U mnie największa poprawa była, gdy przestałem zmieniać produkty co chwilę. Przy użyciu odpowiedniego szamponu i regularnym myciu głowy, skóra głowy przestała się tak mocno łuszczyć. Trzymam się jednej rutyny i nie skaczę po produktach — to moim zdaniem klucz przy łuszczycy głowy.

Moje poprzednie tematy:
30-06-2025 13:12
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mloda99
Member

Liczba postów: 64
Ja stosuję naprzemiennie Dermovate w płynie i Duosone w żelu, ale tylko przy zaostrzeniach. Na co dzień stawiam na łagodniejsze rzeczy i tu Psorisel bardzo się sprawdził — szczególnie emulsja na noc daje uczucie ukojenia, nie przetłuszcza włosów i skóra się po niej naprawdę wycisza.    

Moje poprzednie tematy:
30-06-2025 15:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz