co z tym serem? - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne (http://www.5teens.pl) +-- Dział: Tematyczne (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Jedzenie & Kulinaria (/forumdisplay.php?fid=40) +--- Wątek: co z tym serem? (/showthread.php?tid=5400) Strony: 1 2 |
co z tym serem? - palaczka - 27-05-2017 23:46 Ser żółty... NO Właśnie tych rodzajów sera jest tak dużo że sama juz nie wiem. Jaki ser nadaje sie do sałatek? Taki by sie nie łamał i nie ciągnął po podgrzaniu? RE: co z tym serem? - Amarantus - 31-05-2017 00:59 Ja używam sera gouda z Polmleka.. nie lamie sie, jest smaczny tani i ma łagodny delikatny smak wiec nadaje sie zarówno do sałatek jak i tostów czy koreczków RE: co z tym serem? - cukiereczek - 01-06-2017 01:25 A który jest taki smaczny? ser gouda/morski czy jaki? Jest tyle tych rodzajów, ze połapać sie ciężko :/ RE: co z tym serem? - Amarantus - 01-06-2017 14:36 Napisałem, że ser gouda Ale Polmlek ma też takie fajne mieszanki serowe w wiórkach idealne na pizzę - jak ktoś lubi dobrze roztopiony ser i taki ciągnący na pizzy to polecam RE: co z tym serem? - yoohoo - 05-06-2017 14:13 Do sałatek lepszy jest ser kozi, camembert, czy oscypek. A ser żółty do tostów... RE: co z tym serem? - ewelina546 - 05-06-2017 17:40 W sezonie grillowym u mnie w sezonie grillowym pierwszy plan to sałatki, także z serem i tym, co ugrillujemy. Na https://www.przepisy.pl/przepisy/dania-i-przekaski/dania-z-grilla/salatki-na-grilla masz fajne przepisy, znajdź sobie jakiś, posmakuje i zrobisz kolejną, gwarantuję. Ja chyba już się uzależniłam RE: co z tym serem? - MysiaPysia - 12-06-2017 10:18 Ja uwielbiam robić grzanki polane serem. RE: co z tym serem? - yoohoo - 12-06-2017 14:57 Polane serem? A jak się polewa grzanki serem? RE: co z tym serem? - ariela - 25-08-2018 12:18 Ja do sałatek używam tylko i wyłącznie mozzareli. RE: co z tym serem? - ArekW - 28-08-2018 01:22 Nigdy nie podgrzewam sera do sałatek...kroję w kostkę lub paski, zależy jaki gatunek. Uwielbiam w sałatkach dość pikantne sery dlatego często zamiast żółtego dodaję pleśniowy albo żółty marynowany w oliwie i ostrych przyprawach. |