Sous-Vide - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne (http://www.5teens.pl) +-- Dział: Tematyczne (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Jedzenie & Kulinaria (/forumdisplay.php?fid=40) +--- Wątek: Sous-Vide (/showthread.php?tid=29602) |
Sous-Vide - Arturro - 09-11-2018 11:10 Jedliście już może dania przygotowywane metodą Sous-Vide? Ostatnio jadłem w Poznaniu na rynku kurczaka przygotowywanego tą metodą i był znacznie lepszy niż taki smażony na patelni - miał więcej aromatycznego soku, mięso było bardziej soczyste i miększe. Zacząłem interesować się tą tematyką i początkowo znalazłem pakowarkę próżniową, ale taką profesjonalną to się przeraziłem bo kosztowała ponad 2 tysiące. Ale potem się dowiedziałem, że można takie kupić w Lidlu lub w innych marketach za około 250 zł (do domowego użytku). Macie takie coś? Używacie? Znacie jakieś strony z poradami jak to używać? RE: Sous-Vide - Nafia56 - 14-11-2018 14:51 Uwielbiam ten sposób przyrządzenia mięsa. __ http://centrumogrodniczeonline.pl/ RE: Sous-Vide - tesska11 - 26-11-2018 12:32 Nic o tym nie słyszałam, warto skosztować? |