![]() |
|
bagaż na lotnisku - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne (http://www.5teens.pl) +-- Dział: Inne (/forumdisplay.php?fid=24) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: bagaż na lotnisku (/showthread.php?tid=27040) |
bagaż na lotnisku - dudson - 13-02-2018 01:42 Z tego co zauważyłem to walizki na lotniskach nie są wcale pilnowane, może je sobie zabrać każdy, dlatego od razu nasuwa mi się pytanie, czy nie boicie się przewodzić jakichś cenniejszych rzeczy? RE: bagaż na lotnisku - lirk - 18-02-2018 19:50 Często nawet bagaż ginie z winy lotniska, więc ja zawsze mam go ubezpieczonego i nie muszę się o nic bać RE: bagaż na lotnisku - dudson - 04-03-2018 14:55 Ubezpieczasz go przez lotnisko? RE: bagaż na lotnisku - Antek_WOR - 04-03-2018 20:32 Ja tam już parę razy przewoziłem komputer itp i zawsze wszystko w domu jest NIe ma co się obawiać
RE: bagaż na lotnisku - Grylover90 - 04-03-2018 22:07 A ja tam wolę cenne rzeczy przewozić w torbie podręcznej. Wtedy są na 100% bezpieczne
RE: bagaż na lotnisku - lirk - 08-03-2018 15:31 Nie, ubezpieczenie bagażu na lotnisku jest strasznie drogie, poza tym lotnisko chyba nie odpowiada, za utratę bagażu z naszej winy RE: bagaż na lotnisku - dudson - 15-03-2018 01:56 W takim razie komu warto powierzyć ubezpieczenie bagażu? RE: bagaż na lotnisku - lirk - 18-03-2018 10:44 Firmom zewnętrznym, tam jest większa szansa na odzyskanie bagażu, a w przypadku jego straty na stałe, przynajmniej dostaniesz odpowiednie odszkodowanie, poczytaj o tym więcej na stronie takiego właśnie ubezpieczyciela http://www.mysafety.pl/ są oni jednymi z bardziej znanych, dlatego może ich znasz RE: bagaż na lotnisku - monikabert90 - 11-06-2025 20:09 Kontrole bezpieczeństwa na lotniskach są coraz bardziej zaawansowane, co pozwala na szybszą i dokładniejszą identyfikację zawartości bagażu. W takich sytuacjach przydatny okazuje się ręczny spektrometr ramana, który umożliwia błyskawiczne wykrywanie substancji chemicznych bez konieczności otwierania walizek. To znacznie przyspiesza proces kontroli i zmniejsza ryzyko błędnej oceny zawartości. Metrohm dostarcza tego typu urządzenia, które sprawdzają się zarówno w laboratoriach, jak i w służbach bezpieczeństwa. |