![]() |
|
Podróż - kolej transsyberyjska - Wersja do druku +- Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne (http://www.5teens.pl) +-- Dział: Inne (/forumdisplay.php?fid=24) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=25) +--- Wątek: Podróż - kolej transsyberyjska (/showthread.php?tid=1731) |
Podróż - kolej transsyberyjska - ragerian87 - 10-04-2015 18:28 Podróż - kolej transsyberyjska o której ostatnio wyczytałem na blog podróżniczy niesamowicie to wszystko opisują.. podróżował już ktoś takową koleją? RE: Podróż - kolej transsyberyjska - marcin.r - 11-04-2015 23:40 Nie podróżowałem. Próbowałem tylko przeczytać książkę Dukaja "Lód". Jej akcja rozgrywa się w pociągu kolei transsyberyjskiej. Długa, ciągnie się w nieskończoność i w żaden sposób nie idzie jej ukończyć. Z podróżą pewnie jest tak samo.
RE: Podróż - kolej transsyberyjska - hatsan - 08-11-2018 00:50 Ciekawy materiał. ![]() W tej kwestii przyznam, że pop prostu zaufałbym specjalistom. Sam nie mam wystarczającej wiedzy w tej dziedzinie. Można powiedzieć, że jestem laikiem. Dlatego też specjalista z firmy albo niezależny mógł by zrobić kosztorys. Ocenić na miejscu wymagania dla konkretnego budynku oraz warunki przestrzenne. Również pojemność takiego zbiornika powinna być chyba dobrana z jakimś zakresem bezpieczeństwa. Tak, aby nie zapełniał on się zbyt szybko i całkowicie. Koszt takiej inwestycji przerzuciłbym na banki posiłkując się kredytem inwestycyjnym. Tym sposobem można zyskać urządzenie, które spełnia najnowsze standardy. ![]() Zresztą posiadając konto bankowe mam możliwość uzyskania debetu, jeśli taka inwestycja będzie potrzebna dość szybko. O czym wielokrotnie pisano już na blogach finansowych w internecie. |