Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne

Pełna wersja: Leczenie jęczmienia na oku.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Niestety wiele osób ma skłonności do pojawiania się jęczmienia na oku. Warto zatem przeczytać poradnik http://twojmedyk.pl/jeczmien-na-oku/ w którym znajdziemy informacje jak leczyć jęczmień i jak mu zapobiegać.
Ja znam sprawdzony sposób na jęczmień. Tzreba potrzeć złotą obrączką lub pierścionkiem. Czymś złotym i jęczmień znika.
Faktycznie, jęczmień na oku nie jest niczym przyjemnym. Skoro macie swoje metody, to warto na pewno z nich korzystac. Chodzi w końcu o Wasz komfort i Wasze zdrowie.
W żadnym wypadku pocieranie itp. przecież to jest oko i możecie tylko roznieść zakażenie, zrobić sobie więcej problemów. U mnie sprawdza się żel Jęczmień Off, do kupienia w dobrej cenie w aptece, łagodzi, pomaga szybciej pozbyć się jęczmienia, u mnie było to max 4 dni.
Żel jęczmień off jest bardzo dobry, szybko działa, dzieki temu ze ma aloes i pantenol to błyskawicznie można poczuć ulgę, a ma też w składzie składniki przyspieszające gojenie
Moim zdaniem najlepiej wybrać się do jakiegoś dobrego okulisty, który dokładnie obejrzy oko i zaleci odpowiednie leczenie. Jeśli kogoś z Was interesowałby taki okulista warszawa, to polecam specjalistów przyjmujących w przychodni CMP. Na pewno będziecie zadowoleni Smile
(10-03-2023 14:01)fromja napisał(a): [ -> ]Żel jęczmień off jest bardzo dobry, szybko działa, dzieki temu ze ma aloes i pantenol to błyskawicznie można poczuć ulgę, a ma też w składzie składniki przyspieszające gojenie
Tak, fajnie się sprawdza. No i druga sprawa, super, że żelem Jęczmień Off można też bez problemu posmarować powiekę u dziecka (powyżej 3rż), jeśli pojawi się u niego jęczmień.
Na jęczmień bardzo dobrym preparatem jest JęczmieńOFF. Jest to żel, który łagodzi objawy takie jak zaczerwienienie i podrażnienie, a także uczucie swędzenia. Można go kupić w aptekach bez recepty.
Też miałam już kilka razy jęczmienia na oku. Zdarzyło się, że konieczne było długo aplikowanie maści, zmiana się nie zmniejszała nawet kilka dni. Do okulisty wtedy trzeba się jak najszybciej wybrać. I ja podczas takiej wizyty usłyszałam, że mam opadającą powiekę. Wiecie może jak rozpoznać opadającą powiekę i jak leczyć? Nie zawsze jest to tylko defekt kosmetyczny jak się okazuje.
Przekierowanie