Moim zdaniem alergia na gluten, czyli mówiąc językiem medycyny, celiakia, to choroba jedna z najgorszych pod względem wykluczania dań i produktów dostępnych do zjedzenia, ale równocześnie i najprostsza do wyleczenia. Nie wszyscy wiedzą, że należy "przestawić się" jedynie na produkty bezglutenowe
https://www.jarmarknatury.pl/zdrowa-zywn...zglutenowa i problem zażegnany. Oczywiście nie można sobie pozwolić na ani gram tego składnika każdego dnia.
To prawda, jeśli mamy alergię na gluten musimy trzymać się specjalistycznej diety. Tutaj:
http://www.katpress.pl/bezglutenowe-menu/ można przeczytać o tym jak powinno wyglądać menu osoby z nietolerancją glutenu. Niestety wiąże się z tym wiele wyrzeczeń.
Patrzyłam i to dość skomplikowane. Zwłaszcza jeśli ktoś z dnia na dzień dowiaduje się, że ma alergię na gluten i musi stosować specjalną dietę. Na szczęście jest opcja - catering bezglutenowy, jak tu
https://www.fitcooker.pl/gluten-free/ . To oni zadbają o odpowiedni skład i zbilansowanie posiłków.
Warto pójść do lekarza i zrobić konieczne badania. Jednak na szczęście w sklepach jest wiele produktów, które nie zawierają glutenu, także nie będzie tak źle. Będziesz miał co jeść
W dzisiejszych czasach alergia na gluten to nic strasznego. W sklepach jest bowiem mnóstwo produktów bezglutenowych, które pozwalają na przygotowanie smacznych posiłków również dla takiej osoby. Co powiecie na naleśniki lub placuszki z mąki kokosowej ze sklepu internetowego
https://jawo2008.pl/138-maka-kokosowa.html#/29-waga-1kg?