11-01-2022, 09:31
12-01-2022, 16:21
Trzeba przede wszystkim dopasować patelnie do swojej kuchenki. Ja mam u siebie indukcje, to oczywiście też nie każda tu będzie pasować. No ale wiem już, że jak szukam w necie to tylko patelnia grillowa indukcja. Musiałam się przestawić, no i też niestety większą część garnków wymienić na nowe.
21-01-2022, 09:55
No wiadomo że jak się ma kuchenkę indukcyjną to w ogóle do wielu garnków odpada i jest się ograniczonym. My mamy w domu patelnie ze stali węglowej, coś takiego: https://www.gastrosilesia.pl/patelnie-ze...516,303,39 i świetnie się sprawdzają, nie powiem
26-01-2023, 22:02
Nie wiem w sumie czy rodzaj patelni ma jakieś znaczenie na "zdrowotność" potraw. Jedynie przychodzi mi na myśl tylko kwestia smażenia na tłuszczu lub bez. Ale jeśli chodzi o rodzaj patelni to ja bym wybrała taka od https://brizoll.pl/ czyli żeliwna. Takie patelnie nagrzewaja się równomiernie, dzięki czemu unikamy spalenia po środku a niedosmażenia po bokach.