Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne

Pełna wersja: Studia - informatyka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4
Witajcie. Mam pytanie odnośnie studiów z informatyki, spodobał mi się ich opis i wydaje mi się że dobrym wyborem dla mnie będzie specjalizacja administrator sieci komputerowych i baz danych. Co prawda od opisu do decyzji o podjęciu studiów jest jeszcze długa droga, ale zastanawiam się czy są tu może jacyś absolwenci tego kierunku? Najbardziej chyba bliska jest mi ta uczelnia wyższa Znacie ją może? Myślę o studiach pierwszego stopnia, sporo dobrego o uczelni można przeczytać w internecie i usłyszeć od samych studentów, zastanawiam się więc czy są tu takowi i byliby mi w stanie opowiedzieć o tym konkretnym kierunku?
Nie znam akurat tej uczelni, natomiast jeżeli chodzi o kierunek to ciężko znaleźć lepszy obecnie. Mocno polecam, jeżeli masz w tym zamiłowanie.
Informatyka to na pewno przyszłościowy kierunek, który zapewni Ci dobrą pracę. Nie są to jednak łatwe studia i trzeba liczyć się z ogromem nauki. Ja wiem, że bym sobie na takim kierunku nie poradziła. Z resztą od zawsze chciałam studiować gospodarkę przestrzenną - http://www.wseiz.pl/pl/studia/wydzial-ar...zestrzenna Smile
Mówi się, że branża IT to najszybciej rozwijający się kierunek, po studiach informatycznych będzie możliwość podjęcia dobrej pracy. Może warto wybrać któryś z Uniwersytetów w Wielkiej Brytanii? O możliwościach studiowania tam pełne informacje znajdziecie na stronie Elab
Bardzo się oplaca ten kierunek zwlaszcza inzynierski
To, że ci się podoba opis oraz że się opłaca, bo to studia inżynierskie to nic nie znaczy. Nie ma co na siłę iść na taki kierunek, bo jest fajny i fajnie się po nim zarabia. Z takim podejściem informatykiem nie będziesz. Może skończysz te studia, korzystając z gotowców takich jak tutaj, ale na pewno nie będziesz dobrym informatykiem.
Polecam informatykę, pracy masa po tym i dobrze płatna.
Wydaje mi się, że informatyka to bardzo przyszłościowy kierunek.
Nie ma co patrzyć na to czy przyszłościowy czy nie. Musimy uczyć się czegoś, co naprawdę lubimy. Praca licencjacka czy magisterska to coś, co wymaga sporo czasu i wiedzy, a co to za przyjemność pisać o czymś, co kompletnie nas nie interesuje...
Specjalizacja całkiem ciekawa aczkolwiek nie ma tak świetnych zarobków jak dla programisty. Smile
Stron: 1 2 3 4
Przekierowanie