09-11-2018, 11:10
Jedliście już może dania przygotowywane metodą Sous-Vide? Ostatnio jadłem w Poznaniu na rynku kurczaka przygotowywanego tą metodą i był znacznie lepszy niż taki smażony na patelni - miał więcej aromatycznego soku, mięso było bardziej soczyste i miększe.
Zacząłem interesować się tą tematyką i początkowo znalazłem pakowarkę próżniową, ale taką profesjonalną to się przeraziłem bo kosztowała ponad 2 tysiące. Ale potem się dowiedziałem, że można takie kupić w Lidlu lub w innych marketach za około 250 zł (do domowego użytku). Macie takie coś? Używacie? Znacie jakieś strony z poradami jak to używać?
Zacząłem interesować się tą tematyką i początkowo znalazłem pakowarkę próżniową, ale taką profesjonalną to się przeraziłem bo kosztowała ponad 2 tysiące. Ale potem się dowiedziałem, że można takie kupić w Lidlu lub w innych marketach za około 250 zł (do domowego użytku). Macie takie coś? Używacie? Znacie jakieś strony z poradami jak to używać?