Hej dziewczyny! Niedawno koleżanka poleciła mi używać w kuchni coś takiego jak
owoce liofilizowane, ponoć takie owoce nie tracą swoich właściwości i są bardzo zdrowe. Czy ktoś z Was stosuje owoce liofilizowane , myślicie że warto ?
Mi one w ogóle nie smakują. Wolę świeże.
Cóż to takiego te owoce liofilizowane?
Drogo wychodzą ale lubie, są pyszne!
Wytłumaczcie mi to pojęcie?
Ja raczej jestem zwolenniczką tradycyjnych bakalii. Jednak przy ich zakupie zwracam uwagę na to, aby były one pozbawione konserwantów. Na przykład ostatnio udało mi się trafić na ciekawą ofertę na stronie
https://jawo2008.pl/92-bakalie-bez-konserwantow. Jak widać wybór takich zdrowych bakalii jest tam ogromny, a ceny wcale nie są wysokie .
Slyszalam o nich ale nie jadlam wiec ciezko mi powiedziec.. u nas owoce to tylko w formie plynnej sie przyjmuja
tzn ja to jeszcze zjem ale dzieci, nie ma szans
kupilam im wyciskarke wolnoobrotową Midea by robic soki, wtedy witaminy przyswajaja bez problemu
Zimą takie owoce to świetny dodatek do owsianek itp. Ale latem, wiadomo, lepiej postawić na świeże.