Forum Dyskusyjne - młodzieżowe, ogólnotematyczne / wielotematyczne

Pełna wersja: Owoce liofilizowane w kuchni
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Hej dziewczyny! Niedawno koleżanka poleciła mi używać w kuchni coś takiego jak owoce liofilizowane, ponoć takie owoce nie tracą swoich właściwości i są bardzo zdrowe. Czy ktoś z Was stosuje owoce liofilizowane , myślicie że warto ?
Mi one w ogóle nie smakują. Wolę świeże.
Cóż to takiego te owoce liofilizowane?
Drogo wychodzą ale lubie, są pyszne!
Wytłumaczcie mi to pojęcie?
Ja raczej jestem zwolenniczką tradycyjnych bakalii. Jednak przy ich zakupie zwracam uwagę na to, aby były one pozbawione konserwantów. Na przykład ostatnio udało mi się trafić na ciekawą ofertę na stronie https://jawo2008.pl/92-bakalie-bez-konserwantow. Jak widać wybór takich zdrowych bakalii jest tam ogromny, a ceny wcale nie są wysokie .
Slyszalam o nich ale nie jadlam wiec ciezko mi powiedziec.. u nas owoce to tylko w formie plynnej sie przyjmuja Big Grin tzn ja to jeszcze zjem ale dzieci, nie ma szans Big Grin kupilam im wyciskarke wolnoobrotową Midea by robic soki, wtedy witaminy przyswajaja bez problemu
No z tego co czytałam to zdecydowanie zdrowsze są suszone owoce. Po za tym są bardziej smacznę. Lepiej jak kupisz takie https://planteon.pl/zdrowa-zywnosc/bakal...ki-suszone suszone niż te liofilizowane. Jak już jeść owoce to ich zdrowsze wersje.
Zimą takie owoce to świetny dodatek do owsianek itp. Ale latem, wiadomo, lepiej postawić na świeże.
Przekierowanie